България днес
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
14 Февруари 2017, 28 МИН.
Конкурентно ли е българското вино?
Виж още
            В предаването вижте:

За древните и съвременните традиции във винопроизводството, за трудностите, които срещат българските винопроизводители, качеството на българските вина и възможността и у нас виненият туризъм да се развива така както във Франция и Италия. Разговор в студиото с един от българските производители Атанас Карагеоргиев, представител на Варненската туристическа камара.

Актуални репортажи:
Четири села в община Кочериново са без транспорт и медицинска помощ. От два месеца хората в Крумово, Бораново, Драгодан и Боровец са принудени да вървят пеша по 10 километра, за да хванат автобус до общинския център и да стигнат до личния си лекар в Кочериново. Репортаж от БНТ Благоевград.

Нови критерии за прием на първокласниците ще има в Русе. Те се подготвят от комисия към общината и са съобразени с наредба 10 на Министерството на образованието.

Институтът по растителни генетични ресурси в Садово създаде два нови сорта зимна пшеница, които са по-устойчиви. Според селекционерите новите сортове ще заменят вносните сортове пшеница у нас. Репортаж на БНТ Пловдив.

Една невероятна любовна история, достойна за екранизация. Дългогодишната мечта на нашите герои да посетят Индия и един тежък инцидент с побеснял слон, който ги свързва завинаги. Любовта им минава през много приключения и изпитания, но въпреки трудностите финалът е щастлив. Репортаж на БНТ Варна на Петя Иванова от БНТ Варна.

С “Реквием” на Моцарт Държавната опера в Пловдив почете паметта на големия диригент Добрин Петков.

Често любовните истории водят до депресивни състояния. Макар че пролетта, този красив сезон, в който всичко се пробужда за нов живот, е сезон на любовта. Какво провокира депресиите и има ли рецепта за позитивно мислене – гост в студиото психотерапевтът Ирина Милина.

Студенти от Варненския свободен университет - бъдещи архитекти, строителни инженери и дизайнери ще разработват различни проекти за облагородяване на пешеходните зони, подлезите и знакови сгради в града. С тази идея те основаха студентска лаборатория, която носи името „Варна – град за хората“. Разговор в студиото с доц. д-р инж. Милена Кичекова – ръководител Катедра “Строителство на сгради и съоръжения” във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ и студентите по архитектура Магдалена Кръстева и Мартин Лазаров.

В детското отделение на болницата в Търговище вече има специална стая с играчки и кът, където да се четат приказки на малките пациенти. Неправителствени организации са помогнали за оборудването, за да могат децата да се чувстват по-добре. Репортаж на БНТ Русе.

Студенти от Китай, които учат в Югозападния университет, пренесоха традициите от страната си в университетските зали. Репортаж на БНТ Благоевград.

И тази година през февруари във Варна ще се проведе “Конкурс за домашно вино”,  който се провежда повече от 20 години.  Той се организира от винопроизводители от Варненска област с помощта на специалисти и технолози. Какви са условията и има ли интерес – гост Павлин Коцев, организатор на конкурса.          
Виж още