Бързо, лесно, вкусно
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
3 Януари 2017, 07 МИН.
Тарт с райска ябълка
Виж още
                        vlcsnap-2017-01-03-07h22m06s8Нужните продукти за пошираните райски ябълки:
500 мл вода
350 г захар
1 пръчка канела
1 звездовиден анасон
2-3 шушулки кардамом
1-2 райски ябълки

Нужните продукти за крема:
350 г цедено кисело мляко
vlcsnap-2017-01-03-07h23m48s25050 г мед
3 яйца
1 с.л. нишесте
пръчка ванилия

Нужните продукти за основата:
180 г бисквити с мюсли
50 г лешници
100 г масло

vlcsnap-2017-01-03-07h23m29s63Начин на приготвяне:

Направете сироп като сложите да заври водата със захарта и подправките. Намалете огъня и добавете нарязаната на тънки колелца райска ябълка. Изрежете кръг от хартия за печене с диаметъра на тенджерата, направете дупка по средата и го сложете директно върху плодовете. Натиснете леко за да се уверите че всички плодове са обгърнати от сиропа. Оставете да къкри 20 минути. Оставете плодовете да се охладят в сиропа.

vlcsnap-2017-01-03-07h23m58s93През това време направете крема като добре разбъркате всички съставки.

За основата натрошете бисквитите заедно с лешниците в робот и прибавете разтопеното масло. Полученото тесто разпределете в подходяща за печене форма. Изсипете върху него крема и печете в предварително загрята на 180 C фурна около 20 минути или докато крема се стегне леко. Извадете от фурната и внимателно подредете райската ябълка отгоре. Запечете за още 5 минути. Охладете напълно в хладилник и сервирайте тарта със стайна температура.                    
Бързо, лесно, вкусно
28 Февруари 2017, 07 МИН.
23 Февруари 2017, 07 МИН.
22 Февруари 2017, 07 МИН.
21 Февруари 2017, 07 МИН.
20 Февруари 2017, 07 МИН.
15 Февруари 2017, 07 МИН.
Виж още