Бързо, лесно, вкусно
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
16 Февруари 2017, 07 МИН.
Кейк с марципан и медени круши
Виж още
                        Време за приготвяне: 90 минути

Нужните продукти:

за крушите:
5 круши
750 мл червено вино
4 с. л. мед
1 пръчка канела

за марципана:
100 г бадемово брашно
100 г пудра захар
1 белтък

за кейка:
180 г брашно
½ пакет бакпулвер
125 г меко масло
125 г захар
200 г бадемов марципан
3 яйца

Начин на приготвяне:

Крушите:
vlcsnap-2017-02-16-08h35m57s88Обелете крушите без да махате дръжките. Разполовете ги като минете с ножа и през дръжките, така че всяка половина да остане с дръжка. С лъжица издълбайте семките от всяка половинка.
Междувременно сложете виното, меда и канелата да заврят. Прибавете крушите, намалете огъня и оставете да къкри, докато крушите се сварят. Когато са готови, охладете и сложете в хладилника хубаво да изстинат.

Марципана:
В кухненски робот сложете бадемовото брашно и пудрата захар. Смелете добре, докато се получи хомогенна смес. Прибавете белтъка и смелете докато се образува еднородна паста. Опаковайте с фолио и сложете в хладилника да стегне.

Кейка:
vlcsnap-2017-02-16-08h32m02s33Разбийте маслото със захарта до пухкава бледа смес. Прибавете марципана малко по малко докато се усвои. След това прибавете яйцата едно по едно. Прибавете и сухите съставки и разбъркайте добре.

Във форма за печене подредете изстиналите круши по ръба на формата с гладката страна навън, ако е нужно подравнете малко дупетата. Облечете дръжките на крушите с алуминиево фолио, за да не изгорят. Изсипете сместа за кейка във формата и печете в предварително загрята на 180 C фурна за около 75 минути.                    
Бързо, лесно, вкусно
15 Март 2017, 07 МИН.
14 Март 2017, 07 МИН.
Виж още