Бързо, лесно, вкусно
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
5 Януари 2017, 07 МИН.
Маслени гризини с разядка от печени пиперки
Виж още
                        Време за приготвяне: 30 минути

Нужните продукти:
600 г брашно
щипка сол
200 г свинска мас /със стайна температура/
3 яйца
200 г кисело мяко
1 пакетче амонячна сода
100 г пармезан
ким, сусам, мак за поръсване
прошуто за сервирането

griziniЗа дипа:
5 печени пиперки от буркан
щипка захар
2 с.л. зехтин
1-2 с.л. балсамова редукция
печен чесън
пресен копър
сол

Начин на приготвяне:
Смесете брашното с маста, яйцата, солта и киселото мляко, в което сте разтворили содата. Омесете гладко тесто. Разточете го, нарежете го на ленти с дебелина около 1 см, които усучете. Подредете усуканите соленки в тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги с разбито яйце и ги поръсете по желание с ким, сусам, мак или пармезан. Печете на 180 C с вентилатор, докато добият приятен загар.

За да направите разядката, отцедете белени печени пиперки от маринатата. Сложете ги в каната на блендера, добавете щипка захар, зехтин, балсамова редукция, печен чесън, сол и пасирайте. По желание накрая добавете наситнен пресен копър. Сервирайте гризините заедно с разядката, прошуто и сирене.                    
Бързо, лесно, вкусно
28 Февруари 2017, 07 МИН.
23 Февруари 2017, 07 МИН.
22 Февруари 2017, 07 МИН.
21 Февруари 2017, 07 МИН.
20 Февруари 2017, 07 МИН.
15 Февруари 2017, 07 МИН.
Виж още