Бързо, лесно, вкусно
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
9 Януари 2017, 07 МИН.
Свинско с червено вино на фурна
Виж още
                        Време за приготвяне 180 мин.

Нужните продукти:
1 кг прясно свинско от корема, с отстранена кожаvlcsnap-2017-01-09-11h20m20s485
сол
50 г кафява захар
50 г бяла захар
1 ч.л. пушен червен пипер
1/4 ч.л. лют пипер
зърна ким
рустик микс от подправки
черен пипер
чесън на прах, по желание
1 портокал
500 мл червено вино
100-200 г захар
За гарнитурата:
4 картофа
4 глави червен лук
1-2 стръка праз
захар
сол
оцет

vlcsnap-2017-01-09-11h20m32s756Начин на приготвяне:
Подгответе свинското като направите леки прорези с нож, кръстосани, от тлъстата страна.
Смесете солта, кафява захар, бяла захар, пушен червен пипер, лют пипер, ким, рустик микс и черен пипер и ги счукайте в хаванече да се смесят.
След това втрийте тази смес в свинското.
Увийте го плътно с найлоново фолио и оставете в хладилник за една нощ.
Ако нямате време направо го изпечете във фурна за 45 минути при 200 C, след това намалете температурата до 160 C и продължете печенето за още 45 минути до 1 час, докато месото стане много нежно. Можете да го покриете с хартия, ако започне да прегаря бързо отгоре.
По желание сложете и няколко необелени картофа отстрани в тавата.
Извадете го от фурната и оставете да се охлади до стайна температура.
Нарежете на дебели резени.
Сложете виното в тиган или тенджера и оставете да поври на средна температура за около 10 минути.
Захарта /100-200 г/ разтопете в друг тиган и когато се получи светло-кафяв карамел налейте вътре топлото вино. Добавете настъргана портокалова кора и портокалов сок.
Оставете на котлона и непрекъснато бъркайте до получването на хубав сос.
Сложете нарязаното свинско в соса и го обръщайте от време на време така че да се покрие навсякъде с карамел.
Сервирайте веднага със следната гарнитура.
За да направите гарнитурата замразете в камерата цели обелени глави лук.
Нарежете го на едро заедно с праз лука.
Запържете го в тиган с малко олио и ½ ч.л. захар.
Разбъркайте и оставете да се карамелизира.
Обелете изпечените картофи, намачакйте ги и ги сложете като основа в чинията за сервиране, отгоре поръсете с карамелизиран лук и добавете резени карамелизирано свинско.                    
Бързо, лесно, вкусно
15 Март 2017, 07 МИН.
14 Март 2017, 07 МИН.
13 Март 2017, 07 МИН.
Виж още