Бързо, лесно, вкусно
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
4 Януари 2017, 07 МИН.
Зимно табуле с боб, нахут и цвекло
Виж още
                        Време за приготвяне: 15 минути

Нужните продукти:

100-200 г сварен боб
150-200 г нахут от консерва (изцеден и изплакнат)
1 глава червено цвекло
2 връзки магданоз
пресен джоджен или мента
1-2 домата
1 краставица или кисели краставички
1 лимон
1 с.л. ябълков оцет (или червен винен оцет)
1 с.л. мека горчица
щипка захар
2 с.л. зехтин екстра върджин
сол и черен пипер на вкус
4 твърдо сварени яйца

Начин на приготвяне:

Обелете цвеклото и го нарежете във фуд процесор. Поставете го в голяма купа и добавете нарязани на ситно магданоз, мента и краставици. Оставете настрана.

За да направите дресинга за салатата, смесете заедно жълтъци от варени яйца, лимонов сок, оцет, щипка захар, горчица, зехтин, сол и черен пипер. Хубаво намачкайте всичко. Изсипете дресинга върху цвеклото.
След това добавете боба и нахута. Разбъркайте добре.

Сервирайте салатата върху резени пресни домати.                    
Бързо, лесно, вкусно
15 Март 2017, 07 МИН.
14 Март 2017, 07 МИН.
13 Март 2017, 07 МИН.
Виж още