Бразди
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
18 Февруари 2017, 26 МИН.
Къде зимуват щраусите?
Виж още
            В предаването вижте:

Земеделски тревоги от 5-та Национална среща на земеделските производители в Златни пясъци.

Успокоиха ли се страстите около селските казани след приемането на старите нови правила за варенето на ракия.

Къде зимуват щраусите и какво е зимното лице на селския туризъм в България.

Брезнишките овце на Олег Стаменов от село Лесковец.

Гледайте "Бразди" всяка събота от 12:30 часа!          
Части
18 Февруари 2017, 05 МИН.
Пета Национална среща на земеделските производители в Златни пясъци
Петата Национална среща на земеделските производители в България отбеляза десет години от влизането ни в Европейския съюз и заяви готовност всички браншови организации и асоциации в сектора да сложат подписите си под единна платформа за общата селскостопанска политика след 2020 година.
18 Февруари 2017, 04 МИН.
Брезнишките овце на Олег Стаменов от село Лесковец
Три са семата с име Лесковец в България. В едно от тях живее Олег Стаменов. Нашият герой се захваща с овчарлъка преди девет години когато остава без работа. Стадото му е изведено на баирите около Лесковец от баща му, който няма да влезе в разказа ни, защото продължи с животните в досадния дъжд през баирите.
18 Февруари 2017, 05 МИН.
Старите нови правила за варенето на ракия
На 19 ноември 2015 година се прие закон, с който се ограничава обема на казаните или от 1 януали до 1 юли да се вари ракия с уведомителен режим към митниците. След приеманато на закона е саздадено сдружение "Българската домашна ракия". В рамките на една година те успяват да убедят депутатите, че законът е едно "недоносче" и не могат те да посягат на българската домашна ракия.
18 Февруари 2017, 08 МИН.
Зимното лице на селския туризъм в България
В "Бразди" потърсихме какво е зимното лице на селския туризъм.

В определен аспект може да се каже, че Славка е доайен в селския туризъм. Дошла като бебе в тевненското село Генчовци преди 16 години с още шест малки щраусчета. Идеята на стопаните - пенсиониран миньор и счетоводителка, била да направят ферма за щрауси, но за съжаление голямото преселение на гигинтските пернати към страната ни по различни причини не се превърна във фермерски поминък. И собствениците на Славка продават повечето птици, но сърце не им дава да се разделят с любвеобилната женска и нейния партньор. Така екстравагантната фермерска идея се превръща в къща за гости, а семейството щрауси става нейна емблема до преди няколко месеца когато Славка остава вдовица.
Виж още