Бразди
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
21 Февруари 2015, 27 МИН.
Овцете, кравите и рицарските турнири в „Бразди“ – 21.02.2015
Виж още
            В предаването ще видите:

Пчеларско изложение в Плевен.

Как ще ги стигнем румънците? Репортаж от една българска ферма.

Какво е общото между овцете, кравите и рицарските турнири.

Повече европейски субсидии за сектори: плодове, зеленчуци, животновъдство за 2015 г.

Гледайте "Бразди", събота от 12:45!          
Части
21 Февруари 2015, 09 МИН.
Европейски субсидии за сектори: плодове, зеленчуци, животновъдство
Тази седмица в "Бразди" ви разказахме защо производителите на плодове и зеленчуци, както и животновъдите ще получават допълнително директно подпомагане за декар. Това е специална грижа към тези слаби сектори в българското земеделие. За какви средиства става дума и на какви условия трябва да отговорят тези, които искат да получат субсидии по схемата за обвързано подпомагане?
21 Февруари 2015, 09 МИН.
Как ще ги стигнем румънците?
Последните 24 часа за Марин са напрегнати. Както всяка година по това време той гледа да е близо до животните. Само за едно денонощие в "родилното" на фермата в село Страхилово са се оагнили 10 овце. 18 са овцете-майки от породата синтетична популация българска млечна във фермата на Марин. Десет са годините, за които той създава стадото. От "Бразди" отидохме до там заради агнилната кампания, но разговорът кривна в друга посока.
21 Февруари 2015, 09 МИН.
Пчеларско изложение в Плевен
По време на Османската империя в Плевен е имало пазар за животни, на който са идвали търговци от Испания, Франция и Италия. От "Бразди" ви заведохме на 13-тото Международно изложение - договаряне „Пчеларство - Плевен 2015". Разберете какви са новостите в пчеларството у нас!
21 Февруари 2015, 09 МИН.
Какво е общото между овцете, кравите и рицарските турнири?
Високо над Искърското дефиле потърсихме пресечната точка между фермерството, туризма и рицарството. От "Бразди" ви заведохме съвсем близо до село Бов. Това е място с богата история, която може да се проследи чак до 13 век когато цар Калоян заселва тек пленени кръстоносци. Как историята може да се превърне в туристическа атракция и какви са проблемите на една планинска ферма?

Още преди да стигнем се сблъскваме с един от най-сериозните - 7-клометровият път от селото. Той представлява истинско изпитание. Няма спор обаче. Пътуването си заслужава. Отвън фермата напомня средновековна крепост. Вижте какво видяхме вътре!
Виж още