България днес
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
10 Януари 2017, 87 МИН.
Изненадващи ли са зимните студове на 2017 година?
Виж още
            В този брой на предаването от студиото във Варна:

Актуалната зимна обстановка на територията на Варненска и Русенска област – по телефона областният управител на Варна Стоян Пасев и репортаж от Велико Търново.

Изненадваща ли е зимата тази година или историята на метеорологията познава и по-тежки ситуации? Разговор в студиото с Иван Иванов, директор на филиала на Националния институт по хидрология и метеорология във Варна.

Интересни кадри от предишни години и снимки от далечната 1929 година.

Едва една четвърт от селата в България са с постоянно полицейско присъствие, казаха от Асоциацията на българските села. До момента практиката е патрулни коли или полицаи да минават през селата по график, но липсва постоянно присъствие. Обикновено графиците са с дълъг период, което е недостатъчно за местните жители.

Софийската градска прокуратура привлече като обвиняем кметът на Пловдив Иван Тотев за престъпление по служба, от което са настъпили значителни вреди за общината в размер на 1 000 000 лева. Иван Тотев е с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 20 000 лева, свързано с изграждането на "Зоокът" - Пловдив.

Точно на 1 януари две пловдивски семейства останаха на улицата, след като къщата им горя при пожар. Никой от съседите им на улица "Ела" в квартал "Коматево" не остана равнодушен към трагедията, а мнозина запретнаха ръкави да помогнат. История от рубриката ни "Търси доброто".

Възможностите за здравни грижи в регион Варна, съчетаването на СПА-центровете и здравното обслужване на пациентите, достатъчно позната ли е ползата от мануалната медицина и как хората стигат до нея. Разговор в студиото с доц. д-р Илия Тодоров, ръководител на Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина в УМБАЛ "Света Марина" - Варна.

Художникът Николай Кучков връща духа на прословутата пловдивска бохема от средата на миналия век. Ретроспективната му изложба "Приятелите и аз" даде началото на новата година в Градската художествена галерия на Пловдив.

Второто издание на Международното биенале "Данубиана" се открива официално днес в Русенската художествена галерия. В него участват 40 автори от България и Румъния с над 90 творби – живопис, графика и текстил. Изложбата ще продължи до 24 януари.

Как се стигна до идеята за паметник на кирилицата, който да бъде издигнат на Антарктида? Разговор в студиото с председателя на българо-монголското дружество инж. Младен Станев, който е и автор на монумента.

Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна обявява дни за връщане на книги без глоба за закъснение. Възползват ли се от това варненци? Какви книги се появяват отново във фонда на библиотеката? Гост в студиото – Даниела Канева.

Гледайте "България днес" всеки делник от 16:00 часа по БНТ2!          
Виж още