България днес
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
13 Февруари 2017, 87 МИН.
Организацията за изборите в Благоевград
Виж още
            В предаването вижте:

Каква организация се създава за изборите в Благоевград и кога ще бъдат доставени компютрите за машинно гласуване  ще разберем от председателя на Регионалната избирателна комисия в Благоевград Мартин Бусаров.

Винопроизводителите от Мелнишкия край  полагат големи усилия за развитието на региона като първокласна дестинация за винен туризъм. Гостува ни  Милица Зикатанова, винопроизводител.

Продължаваме темата за чистия въздух в Благоевград със заместник-директора на Регионалната инспекция по здравеопазване в областния град  д-р Михаил Кметски.

Какво трябва  да съдържа задължителното портфолио за тригодишните деца ще разберем от Симона Митова, началник на отдел „Образование” към община Благоевград.

Защо сборникът с български епически народни песни „Веда Словена” трябва да бъде прибавен към  списъците на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство на България ще разберем от д-р Денис Исаев от Регионалния исторически музей в Благоевград.          
Части
13 Февруари 2017, 12 МИН.
Развитие на винения туризъм в Мелнишкия регион
Винопроизводителите от Мелнишкия регион полагат големи усилия за развитието му като първокласна
дестинация за винен туризъм. През изминалата година, производителите се обединиха и създадоха обща карта на винените маршрути, отвориха врати за туристи и гости и търсят подкрепата на държавата за популяризиране на винопроизводството в региона и страната. Гост по темата в предаването "България днес" беше Милица Зикатанова, винопроизводител.

Вижте и репортажа от шестия фестивал "Златен грозд" в Мелник!
Виж още