България днес
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
10 Март 2017, 87 МИН.
Отбелязваме Деня на спасението на българските евреи
Виж още
            По какви сигнали на русенци, подадени на зеления телефон, работиха екоинспекторите през месец февруари и какво установиха проверките им? Разговаряме с инж. Любомир Атанасов от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

На 10 март отбелязваме Деня на спасението на българските евреи и отдаваме почит на жертвите на холокоста. Гостуват ни представителите на еврейската общност в града Стела Дионисиева и нейната майка Мадлена Василева.

Какви са резултатите от последните проучвания на римската крепост „Сексагинта Приста“ представя археологът Никола Русев. Как практикуването на айкидо помага на децата да преодолеят агресията и какви инициативи през месец март планира спортният клуб „Айкикен“ ще научим от Полина Лафчиева.

Непосредствено преди да излезе на сцената тази вечер за откриването на 57-ото издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“ среща с цигуларя Светлин Русев.

Ще ви представим и „Университетска зелена инициатива 2017“ - на спортно туристическото дружество „Академик“ към Русенския университет.

И още от темите в предаването:

От началото на месец март в Пловдив е спряно издаването на карти с намаление по настоящ адрес.

Все по-малко жени се насочват към шивашката професия. Причината е ниското заплащане и извънредният труд, който кара младите хора да се отказват от тази професия.

Две от най-големите села в община Сандански – Катунци и Склаве вече предлагат пълния пакет от административни услуги.          
Виж още