България днес
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
17 Март 2017, 87 МИН.
Училища и детски градини кандидатстват за статут на иновативни
Виж още
            В предаването „България днес“ от студиото в Благоевград вижте:

Училища и детски градини в цялата страна кандидатстват за статут на иновативни. Какво означава това и ще се промени ли приемът на деца, ще научим от Любима Димитрова-старши експерт по български език и литература в Регионалното управление по образованието в Благоевград.

Ръст на катастрофи със загинали и ранени при пътно-транспортни произшествия в Благоевградска област за изминалата година. За причините и последствията ще говорим с Мариела Китова - координатор на Сдружение „SOS-ПТП“ за Югозападна България.

Бивши възпитаници на Американския университет в България организират състезание за единадесетокласници от цяла България. Подробностите ще научим от Петър Шварц – партньор в софтуерна компания и член на организационния екип.

Ще ни гостува д-р Антон Генов. С него ще продължим темата за културно-историческото наследство на община Якоруда.

И накрая, защо читателите все повече предпочитат съвременните автори и техните произведения – гост Венцислав Божинов - редактор на творби на съвременни автори.          
Части
17 Март 2017, 12 МИН.
Инициатива „Crossquard“ за безопасност на пътя, насочена към деца и възрастни
Официалната статистика за настъпилите пътни инциденти и пострадали хора през 2016 година за Благоевградска област показва, че се увеличава броят на катастрофите, на ранените и на загиналите
през изминалата година в сравнение с 2015 г. За причините и тежките последствия от пътно-транспортните
произшествия, ще разговаряме с Мариела Китова - координатор на Сдружение „SOS-ПТП“ за Югозападна България. От нея ще разберем и повече подробности за инициативата на Сдружението – „Crossquard”, която е насочена към деца и възрастни, тяхната безопасност на пътя. БНТ Благоевград се присъедини към
инициативата на сдружението. Втори ден в часовете, когато трафикът в Благоевград е най-натоварен, доброволци на „SOS-ПТП” заедно с репортери на БНТ2 организират акция за безопасно пресичане на пешеходни пътеки.Освен разговор в студиото показваме репортаж за пострадала майка на кръстовище и пряко включване от натоварено кръстовище в Благоевград.
Виж още