България днес
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
14 Март 2017, 87 МИН.
Варна на туристическата борса в Берлин – какво печелим
Виж още
            Варна на туристическата борса в Берлин – какво печелим

Варна беше сред участниците на Международната туристическа борса в Берлин – най-големия световен туристически форум, който очертава тенденциите за годината. Какво ще търсят германските туристи през почивката си в България през лятото, какви видове туризъм ги привличат, позната ли е достатъчно страната ни и Варна в Германия, откъдето по традиция идват най-много туристи у нас. Разговор с Тихомир Патарински, ръководител на Туристическия информационен център във Варна.

Актуални репортажи:

Продължава скандалът около запечатаната Русенска корабостроителница. Подробности в репортажа на колегите от БНТ Русе.

Област Благоевград продължава да е в дъното на класацията по размер на средна работна заплата. Работещите в Пиринския край получават средно 700 лв. брутна заплата, като по-ниски възнаграждения взимат само в Кюстендилска и Видинска област, според актуалните данни на Националния статистически институт. Репортаж на БНТ Благоевград.

Семейства от Съединените американски щати са № 1 сред чуждестранните осиновители на деца от Пловдив и областта. Веднага след това се нареждат двойките от Италия. Според данните на регионалната дирекция за социално подпомагане в Пловдив тенденцията е международното осиновяване да е водещо, въпреки огромния брой на чакащи за дете българи. Репортаж на БНТ Пловдив.

Единствената пешеходна пътека, която свързва местностите „Батареята“ и „Япаджата“ в столичния район „Кремиковци“ е опасна за преминаване. За това сигнализират зрители, живеещи в района, които чакат по няколко минути, за да успеят да пресекат и да стигнат до спирките от двете страни на „Ботевградско шосе“.

Замислете се – кое е онова, чието присъствие ви кара да се чувствате прекрасно, ако го имате, а при отсъствието му сте напълно изцедени от енергия? Това е сънят, който често пренебрегваме, но липсата му води до преумора и ниска работоспособност. По повод Световния ден на съня разговаряме с психиатъра д-р Катя Казакова.

В Галерия „Люнион” в Пловдив представят част от богатата колекция, която е събирана през годините. До 28 март ценителите на изобразителното изкуство ще могат да видят дванайсет работи на художници създали знакови творби за
развитието на българската живопис. Репортаж от БНТ Пловдив

Тази година се навършват 120 години от създаването на Четвърто основно училище в квартал Грамада на Благоевград. То е едно от най-старите училища в областния град. Сред първите преподаватели са братята на известния български писател Димитър Талев.Сега в училище „Димитър Талев” учат 250 деца. Репортаж на БНТ Благоевград.

Виртуозният пианист Евгени Божанов отново на русенска сцена. Талантливият музикант се завърна в родния си град за пореден път, за да участва в 57-о издание на Международния фестивал “Мартенски музикални”. Божанов избра да представи на публиката на музикалното събитие творби на Шуман и Лист. Репортаж на БНТ Русе.

За два интересни проекта на Регионалния исторически музей във Варна разговаряме със Златка Антова, историк в музея.

За изкуството, за театъра, за мястото на сцената в живота на българина — разговор в студиото режисьора Костадин Бандутов.          
Виж още