България днес
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
7 Февруари 2017, 87 МИН.
За сигурността на морските граници на България
Виж още
            За подготовката на ВМС през 2016 г., участието в международни учения и сигурността на морската ни граница – гост в студиото командирът на Военноморските сили на Република България контраадмирал Митко Петев.

Актуални репортажи

Над 100 шивачки протестираха в Дупница, заради неизплатени заплати. Жените са работили за италианска фирма, която е закрита в края на септември миналата година. Работодателят не е изплатил последните им три заплати. Някои от шивачките имат да получават по 2 000 лева. Репортаж на БНТ Благоевград

Нестабилно е финансовото състояние на Многопрофилната болница в Силистра. Ръководството на лечебното заведение ще си търси правата в съда заради неплатени близо 60 000 лева надлимитна дейност по клинични пътеки. Репортаж на БНТ Русе.

Напаст от хищници в град Съединение. Лисици влизат в стопанските дворове и къщите и унищожават домашни животни. През последните седмици ловците от местната дружинка получили десетки сигнали и затова организират хайки за лисици и чакали. Проблемът с дивите животни през зимата засяга и
населените места в подножието на планините, където вълци и мечки също слизат да търсят храна. Репортаж на БНТ Пловдив.

Как Варна отбеляза годишнината от кончината на Капитан Петко Войвода, посветил живота си на освобождението на беломорските българи и обединението им с България, защитник на Родопите, борил се за свободата на потиснатите в Османска Турция. Историята на тракийците и как те съхраняват традициите — гост в студиото Румяна Вълчева, председател на Тракийското дружество «Капитан Петко Войвода» - Варна.

Културни акценти

Антоанета-Мария Стоянова от пловдивското село Брани поле получи награда Аскеер. Режисьорът Александър Морфов й връчи едно от своите отличия, заради това, че вече няколко години води на театър стотици хора от няколко малки селища в полите на Родопите. Репортаж на БНТ Пловдив.

Проф. Николай Майсторов е тазгодишният носител на наградата “Владимир Димитров-Майстора”, която беше възстановена след прекъсване от близо 20 години. Репортаж на БНТ Благоевград.

9-годишната Кристина Баракова от Русе получи специален подарък от Фондацията на Димитър Бербатов „Успелите деца на България” - едноседмична почивка в Банско. Поводът са многобройните награди на Криси, спечелени в различни певчески конкурси у нас и в чужбина. Репортаж на БНТ Русе.

Разказ за впечатленията от едно далечно зимно пътуване, които после се превръщат във фотоизложба — зимният Китай през погледа на журналиста Велин Пасков.

За мястото на изкуството в днешния динамичен свят, за възпитанието на младите и за мисията на творците – гост в студиото галеристът Виктория Митева.          
Виж още