България днес
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
15 Февруари 2017, 87 МИН.
Защо русенското Основно училище „Любен Каравелов“ иска да бъде иновативно?
Виж още
            В предаването ще видите:

Защо русенското Основно училище "Любен Каравелов" иска да бъде иновативно? Как ще се промени образователния процес и какви възможности дава новата програма на Министерството на образованието - гостува ни директорът Росица Рангелова.

Как се създават шампиони по шах? Среща с Елица и Ростислав Раеви от шахматен клуб "Пристис" Русе. 46-то изкачване на връх Мусала – за зимния поход на туристическо дружество "Приста" разказват участници в снежното предизвикателство.

Старши треньорът на "Дунав" Веселин Великов коментира подготовката на отбора след лагера в Турция, представянето му на турнира "Балчик къп" и предстоящия мач в петък срещу Берое.

И още спорт има в предаването, защото волейболистите Любо Ганев и Владо Николов днес са на гости в Основното училище «"тец Паисий" в Русе. А на финала на предаването ще ви пренесем на живо в артистичното пространство на фотографа Иван Неделчев, който представя творбите си в изложба.

И още теми от страната:

Между 13 нови специалности ще могат да избират учениците във Варненска област след завършване на основно образование. Те ще се изучават в десет училища в региона.

В благоевградска област сериозно зачестяват злоупотребите с финансовата помощ, която държавата отпуска на деца на гурбетчии.

С какво привлича нашата страна чужденците и какви възможности се откриват пред тях? Вижте историята на Кристина Паз – една испанка, случайно попаднала във Варна, но открила тук истинското си призвание и приятели.

Кинорежисьор и индустриален химик решиха да развиват собствен бизнес като произвеждат енергийни блокчета.          
Виж още