Бързо, лесно, вкусно
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
3 Януари 2017, 07 МИН.
Тарт с райска ябълка
Виж още
                        vlcsnap-2017-01-03-07h22m06s8Нужните продукти за пошираните райски ябълки:
500 мл вода
350 г захар
1 пръчка канела
1 звездовиден анасон
2-3 шушулки кардамом
1-2 райски ябълки

Нужните продукти за крема:
350 г цедено кисело мляко
vlcsnap-2017-01-03-07h23m48s25050 г мед
3 яйца
1 с.л. нишесте
пръчка ванилия

Нужните продукти за основата:
180 г бисквити с мюсли
50 г лешници
100 г масло

vlcsnap-2017-01-03-07h23m29s63Начин на приготвяне:

Направете сироп като сложите да заври водата със захарта и подправките. Намалете огъня и добавете нарязаната на тънки колелца райска ябълка. Изрежете кръг от хартия за печене с диаметъра на тенджерата, направете дупка по средата и го сложете директно върху плодовете. Натиснете леко за да се уверите че всички плодове са обгърнати от сиропа. Оставете да къкри 20 минути. Оставете плодовете да се охладят в сиропа.

vlcsnap-2017-01-03-07h23m58s93През това време направете крема като добре разбъркате всички съставки.

За основата натрошете бисквитите заедно с лешниците в робот и прибавете разтопеното масло. Полученото тесто разпределете в подходяща за печене форма. Изсипете върху него крема и печете в предварително загрята на 180 C фурна около 20 минути или докато крема се стегне леко. Извадете от фурната и внимателно подредете райската ябълка отгоре. Запечете за още 5 минути. Охладете напълно в хладилник и сервирайте тарта със стайна температура.                    
Виж още