Бързо, лесно, вкусно
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
5 Януари 2017, 07 МИН.
Маслени гризини с разядка от печени пиперки
Виж още
                        Време за приготвяне: 30 минути

Нужните продукти:
600 г брашно
щипка сол
200 г свинска мас /със стайна температура/
3 яйца
200 г кисело мяко
1 пакетче амонячна сода
100 г пармезан
ким, сусам, мак за поръсване
прошуто за сервирането

griziniЗа дипа:
5 печени пиперки от буркан
щипка захар
2 с.л. зехтин
1-2 с.л. балсамова редукция
печен чесън
пресен копър
сол

Начин на приготвяне:
Смесете брашното с маста, яйцата, солта и киселото мляко, в което сте разтворили содата. Омесете гладко тесто. Разточете го, нарежете го на ленти с дебелина около 1 см, които усучете. Подредете усуканите соленки в тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги с разбито яйце и ги поръсете по желание с ким, сусам, мак или пармезан. Печете на 180 C с вентилатор, докато добият приятен загар.

За да направите разядката, отцедете белени печени пиперки от маринатата. Сложете ги в каната на блендера, добавете щипка захар, зехтин, балсамова редукция, печен чесън, сол и пасирайте. По желание накрая добавете наситнен пресен копър. Сервирайте гризините заедно с разядката, прошуто и сирене.                    
Бързо, лесно, вкусно
15 Март 2017, 07 МИН.
14 Март 2017, 07 МИН.
13 Март 2017, 07 МИН.
Виж още