Бързо, лесно, вкусно
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
16 Март 2017, 07 МИН.
Суджи халва с гхи и шафран
Виж още
                        Време за приготвяне: 20 мин.

Нужните продукти:

100 г пшеничен грис
90 г гхи /ги/– пречистено масло
250 мл прясно мляко
175 мл вода
100 г захар
1 щипка шафран
½ ч.л. кардамон
½ компот от манго или 1 прясно манго
50 г бадеми или шам фъстък

Начин на приготвяне:

Измерете около 150 мл от прясното мляко и го загрейте, сложете шафрана и махнете от огъня. Оставете да преседи поне 1 час, най-хубаво е да се направи от предишната вечер. Загрейте пречистеното масло в касерола с дебело дъно и намалете котлона. Прибавете гриса и разбърквайте, докато грисът се запече и придобие златист цвят.

Бавно и с постоянно разбъркване добавете млякото, водата и шафрановото мляко и увеличете котлона до средна степен. Когато сместа започне да бълбука, отново намалете. Разбърквайте и когато сместа започне да се сгъстява, прибавете кардамона и част от бадемите – натрошени. Изключете котлона и прибавете захарта, като разбърквате до пълното й усвояване.

Сервирайте топло, гарнирано със останалите ядки, стафиди или други плодове.                    
Бързо, лесно, вкусно
15 Март 2017, 07 МИН.
14 Март 2017, 07 МИН.
13 Март 2017, 07 МИН.
Виж още