Бързо, лесно, вкусно
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
9 Януари 2017, 07 МИН.
Свинско с червено вино на фурна
Виж още
                        Време за приготвяне 180 мин.

Нужните продукти:
1 кг прясно свинско от корема, с отстранена кожаvlcsnap-2017-01-09-11h20m20s485
сол
50 г кафява захар
50 г бяла захар
1 ч.л. пушен червен пипер
1/4 ч.л. лют пипер
зърна ким
рустик микс от подправки
черен пипер
чесън на прах, по желание
1 портокал
500 мл червено вино
100-200 г захар
За гарнитурата:
4 картофа
4 глави червен лук
1-2 стръка праз
захар
сол
оцет

vlcsnap-2017-01-09-11h20m32s756Начин на приготвяне:
Подгответе свинското като направите леки прорези с нож, кръстосани, от тлъстата страна.
Смесете солта, кафява захар, бяла захар, пушен червен пипер, лют пипер, ким, рустик микс и черен пипер и ги счукайте в хаванече да се смесят.
След това втрийте тази смес в свинското.
Увийте го плътно с найлоново фолио и оставете в хладилник за една нощ.
Ако нямате време направо го изпечете във фурна за 45 минути при 200 C, след това намалете температурата до 160 C и продължете печенето за още 45 минути до 1 час, докато месото стане много нежно. Можете да го покриете с хартия, ако започне да прегаря бързо отгоре.
По желание сложете и няколко необелени картофа отстрани в тавата.
Извадете го от фурната и оставете да се охлади до стайна температура.
Нарежете на дебели резени.
Сложете виното в тиган или тенджера и оставете да поври на средна температура за около 10 минути.
Захарта /100-200 г/ разтопете в друг тиган и когато се получи светло-кафяв карамел налейте вътре топлото вино. Добавете настъргана портокалова кора и портокалов сок.
Оставете на котлона и непрекъснато бъркайте до получването на хубав сос.
Сложете нарязаното свинско в соса и го обръщайте от време на време така че да се покрие навсякъде с карамел.
Сервирайте веднага със следната гарнитура.
За да направите гарнитурата замразете в камерата цели обелени глави лук.
Нарежете го на едро заедно с праз лука.
Запържете го в тиган с малко олио и ½ ч.л. захар.
Разбъркайте и оставете да се карамелизира.
Обелете изпечените картофи, намачакйте ги и ги сложете като основа в чинията за сервиране, отгоре поръсете с карамелизиран лук и добавете резени карамелизирано свинско.                    
Бързо, лесно, вкусно
28 Февруари 2017, 07 МИН.
23 Февруари 2017, 07 МИН.
22 Февруари 2017, 07 МИН.
21 Февруари 2017, 07 МИН.
20 Февруари 2017, 07 МИН.
15 Февруари 2017, 07 МИН.
Виж още