Бързо, лесно, вкусно
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
28 Декември 2016, 07 МИН.
Свинско с ориз на фурна
Виж още
                        Нужните продукти:

vlcsnap-2016-12-28-06h10m35s1361 чаша ориз /200 г/
500 г свинско месо /вратни пържоли/
½ кисела зелка
1-2 с.л. мас
2-3 с.л. олио
1-2 с.л. доматено пюре
червен пипер
лют пипер
захар
кимион
олио
бульон от кокали

vlcsnap-2016-12-28-06h10m45s777Начин на приготвяне:

Нарежете зелето и го подварете в тенджера с гореща вода, за да му падне излишната сол. След това го отцедете. Разтопете маста в тиган на котлона, добавете олио и пуснете зелето да се запържи в тази смес.

Сложете в купа бульон и в него разтворете доматено пюре, червен пипер и лют пипер, захар и кимион. Изсипете го в тигана със зелето. Налейте още бульон в тигана и оставете да къкри на котлона. Прехвърлете го в тавичка и го запечете на фурна.

Подварете ориза във вряща подсолена вода докато му падне нишестето. Прибавете го към зелето. Добавете 1-2 чаши бульон и го запечете до готовност.

Поръсете свинските пържоли с люта сол и олио и я изпечете на барбекю или скара.

Сервирайте зелето с ориза с изпечените пържоли.                    
Бързо, лесно, вкусно
28 Февруари 2017, 07 МИН.
23 Февруари 2017, 07 МИН.
22 Февруари 2017, 07 МИН.
21 Февруари 2017, 07 МИН.
20 Февруари 2017, 07 МИН.
15 Февруари 2017, 07 МИН.
Виж още