Бързо, лесно, вкусно
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
28 Декември 2016, 07 МИН.
Свинско с ориз на фурна
Виж още
                        Нужните продукти:

vlcsnap-2016-12-28-06h10m35s1361 чаша ориз /200 г/
500 г свинско месо /вратни пържоли/
½ кисела зелка
1-2 с.л. мас
2-3 с.л. олио
1-2 с.л. доматено пюре
червен пипер
лют пипер
захар
кимион
олио
бульон от кокали

vlcsnap-2016-12-28-06h10m45s777Начин на приготвяне:

Нарежете зелето и го подварете в тенджера с гореща вода, за да му падне излишната сол. След това го отцедете. Разтопете маста в тиган на котлона, добавете олио и пуснете зелето да се запържи в тази смес.

Сложете в купа бульон и в него разтворете доматено пюре, червен пипер и лют пипер, захар и кимион. Изсипете го в тигана със зелето. Налейте още бульон в тигана и оставете да къкри на котлона. Прехвърлете го в тавичка и го запечете на фурна.

Подварете ориза във вряща подсолена вода докато му падне нишестето. Прибавете го към зелето. Добавете 1-2 чаши бульон и го запечете до готовност.

Поръсете свинските пържоли с люта сол и олио и я изпечете на барбекю или скара.

Сервирайте зелето с ориза с изпечените пържоли.                    
Бързо, лесно, вкусно
15 Март 2017, 07 МИН.
14 Март 2017, 07 МИН.
13 Март 2017, 07 МИН.
Виж още