Бързо, лесно, вкусно
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
4 Януари 2017, 07 МИН.
Зимно табуле с боб, нахут и цвекло
Виж още
                        Време за приготвяне: 15 минути

Нужните продукти:

100-200 г сварен боб
150-200 г нахут от консерва (изцеден и изплакнат)
1 глава червено цвекло
2 връзки магданоз
пресен джоджен или мента
1-2 домата
1 краставица или кисели краставички
1 лимон
1 с.л. ябълков оцет (или червен винен оцет)
1 с.л. мека горчица
щипка захар
2 с.л. зехтин екстра върджин
сол и черен пипер на вкус
4 твърдо сварени яйца

Начин на приготвяне:

Обелете цвеклото и го нарежете във фуд процесор. Поставете го в голяма купа и добавете нарязани на ситно магданоз, мента и краставици. Оставете настрана.

За да направите дресинга за салатата, смесете заедно жълтъци от варени яйца, лимонов сок, оцет, щипка захар, горчица, зехтин, сол и черен пипер. Хубаво намачкайте всичко. Изсипете дресинга върху цвеклото.
След това добавете боба и нахута. Разбъркайте добре.

Сервирайте салатата върху резени пресни домати.                    
Бързо, лесно, вкусно
28 Февруари 2017, 07 МИН.
23 Февруари 2017, 07 МИН.
22 Февруари 2017, 07 МИН.
21 Февруари 2017, 07 МИН.
20 Февруари 2017, 07 МИН.
15 Февруари 2017, 07 МИН.
Виж още