Бързо, лесно, вкусно
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
13 Март 2017, 07 МИН.
Такос с риба
Виж още
                        Време за приготвяне:  20 минути

vlcsnap-2017-03-13-06h36m20s219Нужните продукти:

200 г филе от риба
100-200 мл бяло вино
300 г зеле
1 авокадо
2 с.л. сметана
2 с.л. майонеза
1 лайм
vlcsnap-2017-03-13-06h36m50s2544 тортиас
1/2 компот от праскови
1 супена лъжица олио
пушен пипер
кимион
сос табаско или лют пипер
сол и черен пипер
1 лайм
чесън на прах /по желание/
чери домати

vlcsnap-2017-03-13-06h35m22s143Начин на приготвяне:

Кипнете виното заедно с олио, сол, сока от компота, изгасете огъня, и пуснете вътре филетата от риба. Покрийте с капак или алуминиево фолио и оставете за 7-8 минути. По този начин стават здравословно приготвени.

Накълцайте зелето на ситно. Направете дресинг като пасирате авокадо, праскова от компот, майонеза, пушен пипер, кимион, сол, сос табаско или лют пипер и останалите продукти - заквасена сметана, сок от лайм, кора от лайм и чесън на прах по желание. Разредете с 2-3 с.л. от маринатата на рибата. Хубаво разбъркайте за да се смеси всичко. Полейте зелето с този сос и го разбъркайте.

Затоплете питките на скара. Напълните ги със зеле, сос и парче от рибата. Добавете пресни чери домати, нарязани на половинки и резен авокадо.                    
Бързо, лесно, вкусно
15 Март 2017, 07 МИН.
14 Март 2017, 07 МИН.
Виж още