Добрата новина
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
27 Февруари 2017, 01 МИН.
Кюстендилец създаде група във фейсбук в помощ на абитуриенти от социално слаби семейства
Виж още
            24-годишният Николай Митков създаде група в социалната мрежа в помощ на студенти от социално слаби семейства. Към идеята вече са се присъединили много хора, които искат да помогнат както с дрехи, така и с возене с автомобил.

Николай Митков е сред хората в страната, които не остават безразлични към един от най-важните и запомнящи се дни за зрелостниците - абитуриентският бал. Идеята за благородството е в резултат на случай от миналата година, разказа младият мъж.

Николай Митков: "Идеята се породи след като миналата година едно момче от София беше изпратено на абитуриентския си бал с метрото."

Провокиран от това, той обявява в най-популярната социална мрежа, че предлага собствения си автомобил на момче или момиче, което няма възможност да наеме кола. Транспортът е изцяло за сметка на креативния кюстендилец.

Николай Митков: "Не всеки, който има нужда от това, би се свързал с мен или други колеги, които се опитват да помогнат, защото все пак тях ги е срам от една страна. И затова се обръщам към техни роднини, приятели, близки. Нека те да кажат, нека се разберат с хората. Да кажат, че са приготвили превоз, след което да ми се обадят и ще помогнем, с каквото можем.

Николай е създал група във Фейсбук, към която са се присъединили и други желаещи да помогнат. И лавинообразно са започнали предложения за дрехи, коли, букети.

Николай Митков: "Убеден съм, че няма да съм единственият аз от Кюстендил. То даже вече стана така, че вече нуждаещите се имат голям избор от автомобили, дрехи. Така че дори ще останат празни автомобили, което е много хубаво, че има толкова много желаещи да помогнат.

За да се популяризира инициативата, ще бъдат разпечатани и раздавани флаери, така че предложенията да достигнат до максимално повече абитуриенти, допълни кюстендилецът.

Репортер Оля Архипова
Оператор Боян Георгиев          
Виж още