Добрата новина
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
13 Март 2017, 01 МИН.
Студент от Ловеч дари средствата си от продажба на мартеници за деца в нужда
Виж още
            20-годишиният Антонио Лафчийски от Ловеч дари на децата от Център за настаняване от семеен тип печалбата си от продажбата на мартеници. Младежът приготви за всяко дете чантичка с лакомства, дрехи и мартенички. Той е вложил 120 лева лични пари за закупуване на мартеничките, но след продажбата им спечелил двойно повече и дарил цялата сума на децата. 

Антонио е възпитаник на Природоматематическата гимназия. След завършването си работи в местна фирма и учи задочно „Мениджмънт“ в Стопанската академия в Свищов. Идеята да помогне на децата му дошла съвсем спонтанно. Когато приятели го попитали „Защо го направи?”, той отговаря:”Защо пък не.”

„Защо да не направя нещо добро за някои деца. Аз не мога за всички, защото няма как да помогна на всички. Отначало си мислех, че няма да се получи както трябва, но в крайна сметка стана всичко. Всичко беше хубаво”, каза Антонио Лафчийски.

Директорът на Центъра Поля Денкова сподели, че когато се запознала с Антонио, била очарована от младостта му и идеята му да помогне на децата. 

„В случая с Антонио те видяха доброто не в лакомствата, не в мартеничките, които им подари, а в неговите очи. Те видяха, че един млад човек, който е няколко години по-голям от тях може да направи добро за тях”, каза Поля Денкова.

Антонио има намерение да продължи да се занимава с благотворителнаст, дори в по-големи мащаби. 

„Вече няколко човека са ме питали дали могат да се включат и аз им казвам – да, разбира се, защо да не може“, каза Антонио. 

Според директора на центъра за настаняване Поля Денкова с постъпката си Антонио доказва, че сред младите хора има достойни и отговорни граждани на България. И че за добро винаги има място и време. 
          
Виж още