Добро утро с БНТ2
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
5 Януари 2015, 118 МИН.
Добро утро с БНТ2 – информационен блок (пряко предаване от София) – 5 януари 2015
Виж още
            В предаването ще видите:
- как да се справим със стреса след многото почивни дни;
- кукери гониха злите сили в Благоевград;

Ще ви покажем още:
- започва начално обучение по плуване за деца във Варна;
- доброволци учат възрастни хора да общуват по Интернет.

Специалният ни гост днес е от Русе. Ще ви срещнем с Иван Въжаров, ветеран на футболния клуб „Дунав“ и бивш спортен коментатор.          
Части
5 Януари 2015, 04 МИН.
Как да се справим със стреса след дългите почивни дни

Свърши и втората поредица от пет почивни дни и от днес всички отново сме по работните места. За много от нас рязкото превключване от празнична на работна вълна води със себе си стрес. Според психолозите, това е нормално явление, което не бива да ни плаши и вместо да му се отдадем, ние може да го преодолеем.

5 Януари 2015, 04 МИН.
Започва начално обучение по плуване за деца във Варна

Точно след седмица започва общинската програма за начално обучение по плуване за деца на възраст между 8 и 12 години на басейн „Делфини“ във Варна. Сега е моментът, когато може да запишете децата си на плуване.

5 Януари 2015, 04 МИН.
Производители на моркови, доволни от добра изкупна цена

Производители на моркови от Пловдивско са доволни от добрата изкупна цена на зеленчука през изтеклата година. Традиционният внос от Турция, който обичайно подбива родния пазар, също липсвал. Според търговците причина за това е скъпата цена на морковите в южната ни съседка. От там обаче се внасят некачествени торове, които застрашават качеството на родното производство.

5 Януари 2015, 04 МИН.
Свлачище затвори пътя Асеновград – Смолян

Свличане на земна маса затвори пътя Асеновград-Смолян в първите дни на Новата година. Активиралото се свлачище затрудни пътуващите през почивните дни. За съжаление, основните проблеми на община Асеновград са свлачища, които се образуваха в края на 2014-та година в града, между кварталите и по основните пътни артерии. На едно от проблемните места пропадна подпорната стена на река Чая.

5 Януари 2015, 04 МИН.
Зимен Кръстовден, край на „мръсните дни“

Днешната дата 5 януари е известна в народния календар като Зимен Кръстовден. Празникът се нарича още Попова Коледа. Според народните поверия се смята, че днес свършват така наречените „мръсни дни”, които започват на 25 декември. Смята се, че в нощта на Зимния Кръстовден срещу Йордановден, небето се отваря и ако човек си пожелае нещо, то се сбъдва.

Виж още