Добро утро с БНТ2
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
11 Януари 2017, 118 МИН.
Добро утро с БНТ2 – информационен блок (пряко предаване от София) – 11.01.2017
Виж още
            Днес е Международният ден на думата „благодаря“. Инициативата за отбелязването му е предложена през 1994 година от американеца Ейдриън Сиукс Купърсмит от Илинойс. На този ден е добре да изразим благодарността си към семейството, приятелите, колегите и всеки, който е направил деня ни по-добър. Според психолозите „благодаря" е най-простото послание, което кара нас и хората около нас да се чувстват по-добре.

Акценти в предаването:

Възможно ли е морето край Варна да замръзне и при какви условия може да стане това? Отговор на този въпрос ще потърсим от доцент Орлин Димитров от Института по океанология. Ще ви покажем още и какви грижи в студеното време се полагат за безстопанствените кучета в Общинския приют в Каменар.

Какво е студова алергия? Как може да се хване и какви са начините за лечението й? Това ще разберем в рубриката ни „Добро утро, здраве” от клиничния алерголог д-р Надежда Кишкина–Таковска. А в рубриката ни „Регионален спорт” ще посетим общинския футболен клуб „Пирин“, които на старта на зимната си подготовка се оказа без старши треньор.

И още:
- агрономи прогнозират, че земеделците в Повдивско ще отглеждат масово безсмъртниче и бял равнец през 2017 година;
- как оцеляват и какви грижи се полагат за пчелните семейства през зимата ще разберем от Русе;
- в рубриката ни „Гост на деня“ в София ще ви срещнем с художниците Катя Попова и Никола Енев, преди откриването на тяхната изложба от стъкло.


Ако искате да се свържете с нас, може да направите това във фейсбук на страницата ни „Добро утро с БНТ2”, на електронната ни поща utro_bnt2@bnt.bg или да ни се обадите на телефон 02/ 814 24 74. Изпращайте ни снимки и сигнали, които ние ще проверим на място.
Части
11 Януари 2017, 07 МИН.
Започва обучение по метода „Монтесори” в общинските детски градини в Пловдив
В пет общински детски градини в Пловдив започна обучение по метода на Мария Монтесори. Методът се прилага успешно вече повече от 100 години и печели популярност в цял свят. Главното във философията му е детето и неговата уникалност. Заради своя принос към съвременното образование Мария Монтесори е номинирана три последователни пъти за Нобелова градина. Повече за обучението в Пловдив, разказва Нели Ангелова.
11 Януари 2017, 06 МИН.
Зимата е сезонът на студовата алергия
Зимният сезон освен с многото грипни и простудни заболявания е характерен и с така наречената Студова алергия. При много хора това заболяване се отключва от студен вятър или плуване в ледена вода, дори при пиене на студени напитки. Децата и младите жени са сред най-потърпевшите. Повече за Студовата алергия вижте в прякото включване на Слави Илиев.
11 Януари 2017, 06 МИН.
Земеделците в Пловдивско ще отглеждат масово безсмъртниче и бял равнец през 2017 година
Жълтият смил, известен като безсмъртниче, и белият равнец ще са хитът в земеделието тази година. Прогнозата е на агрономи в Пловдив, които се занимават с отглеждането на разсади. Земеделците правят поръчки за двете билки още преди месеци, тъй като безсмъртничето е много търсено на международните пазари на етерично-маслените култури. Белият равнец е обявен от преработвателите като култура, която ще изкупуват, затова и интересът към нея е висок. С подробностите – Нели Ангелова.
11 Януари 2017, 06 МИН.
Има ли опасност морето край Варна да замръзне
През последните 100 години морето край българския бряг е замръзвало три пъти. Възможно ли е с падането на температурите морето край Варна или варненското езеро да замръзнат отново? Как влияят теченията на температурите и доколко важна е солеността на водата? Отговори на тези въпроси потърси Мариана Малева.
Виж още