Добро утро с БНТ2
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
12 Януари 2017, 117 МИН.
Добро утро с БНТ2 – информационен блок (пряко предаване от София) – 12.01.2017
Виж още
            На 12 януари 1892 г. е открита първата в България междуселищна телефонна линия между София и Пловдив. На проведения първи телефонен разговор между двата български града в Главната дирекция на пощите и телеграфите присъстват княз Фердинанд, министри, дипломати и столичният кмет. В днешно време интересът към подобно събитие ни се струва доста пресилен, но навремето разговорът по телефона се е възприемал като едно от невероятните чудеса на техническия прогрес.

Акценти в предаването:

Как се почистват второстепенните улици и тротоарите в Русе и къде могат да паркират русенци безплатно заради обилните снегове. А рубриката ни „Полезно за родителите” ще ви дадем информация за дейността и безплатните консултации на младежкия информационно-консултантски център, който отвори врати след едногодишна пауза.

Гореща телефонна линия за бедстващи хора откриха в Пловдив. На нея възрастните хора могат да дават и заявки за пазаруване в лошото време. А в рубриката ни „Гост на деня“ ще ви срещнем с архитект Варвара Вълчанова, която е посветила работата си на строителството с природосъобразни материали.

И още:
- как да използваме ефективно парното отопление в тежките зимни условия?;
- нови школи по интереси за деца откриват в Благоевград;
- фотоизложба „Моите предци на война”, създадена от ученици, се открива в Националния военноисторически музей.


Ако искате да се свържете с нас, може да направите това във фейсбук на страницата ни „Добро утро с БНТ2”, на електронната ни поща utro_bnt2@bnt.bg или да ни се обадите на телефон 02/ 814 24 74. Изпращайте ни снимки и сигнали, които ние ще проверим на място.
Части
12 Януари 2017, 08 МИН.
Нови клубове по интереси за деца в Благоевград
Два нови клуба по интереси откриха в Центъра за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград. В една от школите ще се изучава френски език, а във втората – децата ще се учат на готварство. В близките дни ще се открие и клуб за мода и дизайн. Как децата могат да се включат и какво ще изучават вижте в прякото включване на Миглена Медарова.
12 Януари 2017, 05 МИН.
Отвори врати Информационно-консултантски център към Младежкия дом в Русе
След пауза през 2016-та, тази година отново отвори врати младежкият информационно-консултантски център в Русе. Екип от специалисти безплатно ще консултира младите хора по проблеми и въпроси, свързани с тяхното образование и професионално развитие. Каква информация още могат да получат младежите проверява Стела Кръстева.
12 Януари 2017, 06 МИН.
Гост на деня от Пловдив: Архитект Варвара Вълчанова
Пловдивският архитект Варвара Вълчанова е наш гост тази сутрин. Тя е посветила работата си на така нареченото земно строителство. Нейната цел е да запознае повече хора със земята като природосъобразен и модерен строителен материал, които дава нови възможности на българското строителство. Според нея човек се чувства по-добре в глинена къща и сравнява усещането с това като да носиш блуза от естествена памучна или изкуствена материя. С арх. Вълчанова разговаря Нели Ангелова.
12 Януари 2017, 06 МИН.
Kак работи парното в тежките зимни условия в София
Повечето столичани в извънредните студове разчитат на парното. Нужни ли са допълнителни мощности, какви са опасностите от аварии или от замръзване на външните тръби на отоплителните инсталации и как да поддържаме ефективно топлината в дома си - отговори на тези въпроси търси Александра Зонкова в „Топлофикация – София”.
12 Януари 2017, 07 МИН.
Гореща телефонна линия за сигнали при бедстващи хора в Пловдив
Община Пловдив и Българският червен кръст обявиха гореща телефонна линия, на която може да се подават сигнали за бедстващи хора. На същия телефон се приемат и заявки за пазаруване от възрастни хора, които не могат да излязат в лошото време. Каква организация е създадена проверява Нели Ангелова. 
Виж още