Добро утро с БНТ2
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
9 Януари 2017, 117 МИН.
Добро утро с БНТ2 – информационен блок (пряко предаване от София) – 9.01.2017
Виж още
            На 9 януари през 1878 година руските войски побеждават турските при Шипка-Шейново. След успеха руските сили, водени от ген. Гурко, разгромяват армията на Сюлейман паша при Пловдив и откриват пътя за настъпление към Цариград. Шейновската битка завършва с пленяването на цялата Централна османска армия - 3 паши, 765 офицери и 22 хиляди войници.

Акценти в предаването:
- каква е зимната обстановка в страната и има ли бедстващи райони;
- зимната обстановка в планините и полезни съвети за скиори и туристи от Планинската спасителна служба в София;
- четири кризисни центъра в Русенско приютят бедстващи хора по пътищата.

И още:
- има ли недостиг на противовирусни препарати в Пловдив и областта?
- в Русе ще бъдат представени два епизода от туристическата филмова поредица „Наръчник на приключенеца";
- гост на деня в Благоевград: актрисата Жанет Керанова.


Ако искате да се свържете с нас, може да направите това във фейсбук на страницата ни „Добро утро с БНТ2”, на електронната ни поща utro_bnt2@bnt.bg или да ни се обадите на телефон 02/ 814 24 74. Изпращайте ни снимки и сигнали, които ние ще проверим на място.
Части
9 Януари 2017, 07 МИН.
Зимната обстановка в планините и съвети за туристите
След натрупалия сняг в последните дни много скиори и сноубордисти се качиха в планините. Какви са опасностите, на които могат да се натъкнат? Как трябва да са оборудвани за извънпистово каране и каква е обстановката на Витоша в момента проверява Ивета Шилигарова в денонощния дежурен център на Планинската спасителна служба в София.
9 Януари 2017, 06 МИН.
Четири кризисни центъра в Русенско приютяват бедстващи хора по пътищата
Четири кризисни центъра към Българския червен кръст в Русенския регион са готови да приютят бедстващи хора по пътищата. Те са разположени по републиканската пътна мрежа – в посока Велико Търново, Варна и Силистра. Това са единствените по рода си спасителни места в страната. Разполагат ли с достатъчно ресурси и как може да се потърси там подслон вижте в прякото включване на Пламенка Тонева.
9 Януари 2017, 06 МИН.
Зимната обстановка във Варна и региона
Обстановката в Североизточна България остава усложнена. В Шуменско бедстват няколко общини, пътищата са затворени, а доста населени места са без ток. Главните пътища се разчистват с тежка техника. В Община Аксаково е обявено бедствено положение. Каква е ситуацията към момента в Североизточна България проверява Мариана Малева.
9 Януари 2017, 04 МИН.
Има ли недостиг на противовирусни препарати в Пловдив и областта
Общопрактикуващите лекари и Съюза на фармацевтите в Пловдив обявиха, че има недостиг на противовирусни препарати в града и областта. Дефицит е констатиран в аптеки в много населени места. Каква е причината и очаква ли се нормализиране на ситуацията - подробностите от Галена Паскова.
9 Януари 2017, 05 МИН.
Зимната обстановка в Пловдивска област
Каква е ситуацията в Пловдив и областта след снеговалежите. Има ли откъснати от снега села и бедстващи хора - Галена Паскова с подробностите
Виж още