Извън играта
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
11 Февруари 2017, 34 МИН.
Мариус Донкин в „Извън играта“
Виж още
            Тази седмица гост в предаването „Извън играта“ ще бъде директорът на Народния театър „Иван Вазов“ – Мариус Донкин. Дни преди да отбележи 67. си рожден ден, с водещата Люба Пашова ще разговарят не толкова за ръководната му позиция, а по-скоро за истинското му призвание – това на актьор. В събота (11 февруари) от 22:00 часа зрителите на БНТ HD ще имат възможност да надникнат в личния свят на Мариус Донкин и да научат интересни случки с него в киното, в театъра и извън тях – на сцената на живота.

Пред камерата на предаването Мариус Донкин ще говори за любовта, за ценностите на семейството и, разбира се, за фаталната му и суеверна обич към любимия футболен клуб „Левски“. В събота вечер зрителите ще научат и защо след шестата си година официално сменя името, което е носил до тогава – Мариян.

„Извън играта“ ще припомни една от най-популярните роли на Мариус Донкин – тази на цар Симеон в серийния филм „Златния век“ – която го прави известен и остава емблематична за него. Той ще разкрие любопитни истории около снимките на филма. И до днес това е филмовата продукция, за която се е явявал на проби най-много, но въпреки конкуренцията от талантливи колеги, е избран за главната роля.

Професията среща Мариус Донкин с режисьори като Иван Добчев, Любен Гройс, Пантелей Пантелеев, които повлияват върху представата му за театъра, върху начина му на работа и разбиранията му.

Мариус Донкин ще разкаже и за най-важните уроци за живота и смъртта, научени от моноспектакъла „Господин Ибрахим и цветята на Корана“, който е игран на сцената на Народния театър над 150 пъти.

Гледайте „Извън играта“ в събота (11 февруари) от 22:00 часа по БНТ HD!          
Виж още