Извън играта
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
24 Декември 2016, 34 МИН.
Волейболната легенда Димитър Златанов – гост в предаването
Виж още
            На Бъдни вечер, в последното издание за годината, предаването „Извън играта“ представи волейболното семейство Златанови. Водещата Люба Пашова посрещна в студиото легендата Димитър Златанов и съпругата му Мария - бивша волейболна националка. Към разговора с видео връзка от Италия се включи и техният син – Христо Златанов - капитан на италианския волейболен отбор ЛПР (Пиаченца). Как семейството се подготвя да посрещне предстоящите празници „извън терена“ – зрителите научиха в събота (24 декември) от 20:30 часа по БНТ HD.

През 1970-а Димитър Златанов е определен за нападател № 1 в света. Той е и единственият българин, намерил място във волейболната „Зала на славата“ в Холиоки, САЩ. Носител е на орден „Стара планина“ – първа степен, за изключително големи заслуги към България в областта на спорта. Въпреки безспорните успехи, които носи на страната ни, голямата болка на волейболния „лъв“ и на съпругата му е, че днес синът им Христо играе за националния отбор на Италия, а не на България.

В откровен разговор пред водещата Димитър Златанов разказа за предизвикателствата на личния избор и за трудните моменти по пътя в кариерата и в живота. Той се върна към спомените си за едно пътуване на ЦСКА и женския отбор на „Славия“ до Франция, по време на което започва общата им история с Мария.

По време на Коледните и Новогодишни празници (от 25 декември до 2 януари) всяка вечер от 20:30 ч. зрителите на БНТ HD ще могат да видят някои от най-интересните гости в предаването „Извън играта“: Аня Пенчева, Деян Донков, Асен Блатечки, Илиана Раева, Маги Малеева, Радостин Стойчев и др.

От 25 декември до 2 януари от 20:30 часа по БНТ HD  можете да гледате повторения на най-добрите издания на „Извън играта“ през годината.
          
Виж още