Местно време
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
13 Март 2017, 28 МИН.
Атаките срещу ръководството на УМБАЛ Русе
Виж още
            Кой и защо иска оставката на ръководството на Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Русе и дали не се смесват безпринципно емоции с неясни амбиции, за да се получи скандал, който може да е във вреда на цялото общество?

Напоследък работата на всички лекари в болницата страда от агресивен външен натиск, чиито подбуди са спорни и противоречиви. Медици и граждани организираха подписка в защита на ръководството и болницата. Лекарите не отричат възможностите за грешки или недобросъвестно поведение, но са особено разтревожени от обобщаващите и клеймящите всички колеги и болницата твърдения за нечовешко и непрофесионално отношение към пациентите.

Предаването опитва да предложи разумен дебат – извън стила на протестите, защото от нормално работеща болница имат нужда стотици хиляди хора в региона.

Гости на водещия Роман Сушков са директорът на Районната здравноосигурителна каса Калоян Копчев и журналистът от БНР Ася Пенчева, която инициира подкрепа за русенските лекари под наслов „Доктор... спаси моя живот”.

На запис са изложени тезите на председателя на Регионалната лекарска колегия на БЛС д-р Антон Въжаров, който е сред искащите оставката на ръководството на болницата, и на изпълнителния директор на болничното заведение д-р Иван Стоянов. Началникът на отделение „Педиатрия” д-р Ева Цонкова мотивира своята подкрепа и изразява радостта си от предстоящото наскоро откриване на новото детско отделение, ремонтирано с дарение от големия филантроп и родолюбец предприемача Игнат Канев.          
Виж още