Местно време
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
15 Февруари 2017, 28 МИН.
Как институциите защитават правата на работещите в Благоевградска област от фирми фантоми
Виж още
            Как институциите защитават правата на работещите в Благоевградска област от фирми фантоми, които наемат служители без да плащат заплати и осигуровки?

Само преди дни шивачки от Дупница излязоха на протест, защото фирмата, в която работят, не е плащала заплати на работниците си за два месеца преди да фалира. Търсят ли и знаят ли си правата работниците?

На тези и още много въпроси ще търсим отговорите в предаването днес. Гости в студиото: Славянка Симитчийска - директор на Инспекцията по труда в Благоевград, Верка Лазарова, адвокат по трудово право и Емануил Манолов - председател на КНСБ - Благоевград.          
Части
15 Февруари 2017, 07 МИН.
Към кого да се обърнем, ако работодателят не плаща заплати?
След като работникът е осъдил работодателя си за неизплатени заплати, фирмата обаче е обявена в несъстоятелност, какво може да направи служителят, за да получи парите си и какъв е законовият срок, в който е допустимо да има забавяне в изплащането на заплатите? При възникнали конфликти хората се обръщат за съдействие към омбудсмана. Това ли е най-добрият начин за водене на преговори и кои са институциите към които трябва да се обърнат.

Отговорите на тези въпроси чуйте от: Славянка Симитчийска - директор на Инспекцията по труда в Благоевград; Верка Лазарова - адвокат по трудово право; Емануил Манолов - председател на КНСБ- Благоевград
Виж още