Местно време
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
20 Март 2017, 28 МИН.
Ремонт на улици и тротоари в Русе за 10 млн. лв.
Виж още
            Темата е от изключителна важност за региона. Главното, което повечето местни хора посочват като проблем за жизнената среда, е окаяното състояние на улици и тротоари, а това ще е първата по-мащабна общинска инвестиция в улична инфраструктура от 20-ина години насам.

Общинският съвет в Русе одобри списък с улици, които ще се ремонтирант с кредит от 10 млн. лв., теглени от Общината за срок от 10 г. Как, кога, какво и къде точно ще се поправя? Как бяха подбрани районите и дали няма да се дискриминират крайните квартали, където по правило улиците са в най-окаяно състояние, но където живеят най-много хора? Ще стигнат ли средствата за качество, или поправките ще са „козметични”? Дали усилията ще се съгласуват с експлоатационните дружества, или пак ще се разкопават току–що ремонтирани участъци? Как и кой ще контролира? Влизат ли в сметките за ремонт и други важни неща като маркировка, сигнализация, заслони и пътни принадлежности?

Гост на водещия Роман Сушков е заместник-кметът Димитър Наков, чийто екип е обследвал около 150 улици и 700 улични участъка и е изготвил картата за предстоящите ремонти.          
Виж още