Още от деня
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
7 Март 2017, 70 МИН.
Сблъсък на идеи – платформи и програми
Виж още
            В предаването ще видите:

Сблъсък на идеи: платформи и програми - кандидатите за народни представители - Костадин Марков - Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен", Пламен Ралчев - Коалция "АБВ - Движение 21", Антоанета Цонева - "Да, България", Велизар Енчев - "Движение за радикална промяна Българската пролет", Светозар Съев - коалиция „КОЙ - Българската левица и Зелена партия".

И накрая - нещо за душата - преди премиерата на филма "Спомен за страха" - кинорежисьорът Иван Павлов.          
Части
7 Март 2017, 14 МИН.
Иван Павлов за „Спомен за страха“: Единственият критерий е времето
Иван Павлов, кинорежисьор и продуцент, председател на Съюза на филмовите дейци в България, представи в "Още от деня" новия си филм "Спомен за страха", който ще бъде показан и на София филм фест. Спечелил е наградата на критиката на фестивала на българското кино "Златна роза" 2016.

Режисьорът призна, че не си гледа филмите си, защото винаги вижда неща, които не е свършил и казва, че онова, което би се харесало на зрителите и приятелите му, е дело на целия колектив, а това, което не е станало - той е виновен за това. И за последния си филм заяви, че няма да го гледа, ще се затворя в някое барче и ще чака да свърши и да чуе реакциите и критиците.

"Човек трябва да гледа някак отстранено от онова, което е направил, защото единственият критерий е времето", каза Иван Павлов. Съмнението е в основата на творчеството, коментира още той.

По думите му страхът е една основна движеща сила у всеки от нас, "Спомен за страха" е едно стихотворение на Константин Павлов - автор, с който той е започнал своята кариера в "Масово чудо".

Този филм е една частна равносметка за един личен момент от 60-те, поясни режисьорът.

Сценарият е на Красимир Крумов-Гец, оператор е Светла Ганева, музиката е на Божидар Петков.
Виж още