Още от деня
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
29 Декември 2016, 43 МИН.
За националната сигурност и заплахите срещу Европа
Виж още
            В предаването ще видите:

За националната сигурност и заплахите срещу Европа - министър Николай Ненчев

"Няма как да се свърши - любов свършване няма!" - посланието на поетесата Маргарита Петкова

Нашата България - преди новия сезон на "България от край до край" - журналистът Йордан Димитров

Гледайте "Още от деня" веднага след новините в 18:00!          
Части
29 Декември 2016, 16 МИН.
„Няма как да се свърши – любов свършване няма“ – Маргарита Петкова
"При любовта, която е с всички букви главни, малките букви са най-важните - това, което трябва да разчетеш, което не крещи показно", каза поетесата Маргарита Петкова в един разговор за любовта в "Още от деня".

Кога мълчат поетите - вижте във видеото.
29 Декември 2016, 06 МИН.
Новият сезон на „България от край до край“
Преди началото на новия сезон на предаването „България от край до край“ в студиото на „Още от деня“ гостува журналистът Йордан Димитров.

„Преди три години, когато тръгнахме да правим първия сезон на „България от край до край“ мислихме, че просто ще направим няколко репортажа, но когато усетихме душата на тези отдалечени земи, може би защото са капсуловани в себе си, може би защотом пазят един по-стар дух, си дадохме сметка, че има защо да продължим да снимаме и да правим големи филми, така че да се случат всичките сезони, които в крайна сметка се изредиха и сега стигнахме до 4-ти сезон“, каза Димитров.

„В четвъртия сезон призовахме хората да ни разкажат истории, които ги вдъхновяват, личности, които ги вдъхновяват, учители, лекари. И хората ни разказаха много такива истории, и ние тръгнахме да ги търсим тези истории, да ги заснемем. Разбира се, в това търсене някъде сюжетите успяхме да ги открием, другаде не успяхме, защото няма как, но пък съдбата пишеше там между редовете на посланията на нашите зрители и откривахме други случайни срещи, също вдъхновяващи истории“, продължи той.

Можете да гледате „България от край до край“ на 8-ми януари веднага след обедните новини по БНТ1!
29 Декември 2016, 17 МИН.
За националната сигурност и заплахите срещу Европа – разговор с Николай Ненчев
До този момент не разполагам с официална информация във връзка със скандала с българските оръжия в Сирия. Темата присъства единствено в медиите. Ще извършим пълна и подробна проверка, за да установим дали в тези твърдения има истина или не, това заяви в студиото на "Още от деня"
Николай Ненчев, министър на отбраната в оставка, и помоли да не се бърза с коментари. Той обясни, че голяма част от фирмите имат право да изнасят оръжие във втори или трети страни. След това те не носят отговорност. Впоследствие други служби следят дали изнесеното оръжие остава в съответната страна или отива на друго място. По думите на министър Ненчев всички тези фирми минават през много сериозна проверка, включително и през службите за сигурност, Министерство на отбраната, Министерство на икономиката, Министерство на външните работи, така че много внимателно се следи какъв е техният предмет на дейност и се осъществява последващ контрол.

Николай Ненчев призна, че сигурността в региона е в критична точка и сме заобиколени от множество конфликти. "Много силно се безпокоя от всичко, което случва в близост до нас - и в Украйна, и в Сирия, и в Близкия Изток, в Афганистан... Що се касае до проектите, ние преди няколко дни внесохме и проекта за Сухопътни войски. Надявам се проектът за модернизация на ВВС, за закупуването на нов самолет, да бъде факт в края на 2019 година. Средствата са осигурени за него, както и за два многофункционални патрулни кораба."

Ненчев увери, че в резултат на доброто сътрудничество между МО и МВР с турското правителство, гръцкото правителство, сръбското правителство, България може да се определи като един относителен остров на спокойствието.

Министърът на отбраната коментира и политическата ситуация в страната, като подчерта, че решението страната да бъде управлявана от правителството в оставка е възможно най-мъдрото и ще осигури определено спокойствие до встъпването на президента Радев в длъжност и назначаването на служебен кабинет. Той пожела в следващите месеци да се мисли кое е най-добро за България и личните интереси да бъдат загърбени.

Вижте целия разговор във видеото.
Виж още