Отблизо с Мира Добрева
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
19 Февруари 2017, 54 МИН.
Проектът „Аз съм Българка“
Виж още
            В предаването ще видите:

Норвежки пингвин, посветен в рицарство и кралска коза, която не уважава кралица Елизабет. В рубриката „Виж какво ти нося” – животни – благородници.

Патриотични татуировки с призиви „Свобода или смърт” и „България над всичко”. От родолюбие към делото на Апостола или просто мода в рисуването на образите на Ботев, Левски  и Раковски?

ОТБЛИЗО Теди Ултраса - момчето с нецензурния език, за което е съвсем приемливо да си татуира свастика до лика на Дякона.

Хранилище на древни реликви, златни съкровища и богатства на тракийски царе!  В „5 минути София” – Националния исторически музей – най-голямата съкровищница на България!

„Аз съм Българка” проектът, които преплита красотата на българската мома с духа на паметниците от освобождението.

Защо любовта към родината расте с всеки километър, с който се отдалечаваме от нея, попитахме Нина Топалова , една бесарабска българка в Молдова!          
Части
19 Февруари 2017, 06 МИН.
Защо любовта към родината расте с всеки километър, с който се отдалечаваме от нея
Мира се срещна в Кишинев с Нина Топалова. Бесарабката разказа как живеят нашите сънародници в Молдова и за която най-хубавата дума е "България".
19 Февруари 2017, 10 МИН.
Проектът „Аз съм Българка“
Тъй като днес отбелязваме 144 години от Обесването на Васил Левски в "Отблизо с Мира" ви срещнахме с едно родолюбиво момче, което често ходи на местата където Дяконът е събирал тайните си комитети. Женският метох в Златица и Соколският манастир са само част от местата където той заснема проекта "Аз съм Българка". Идеята му е да комбинира красотата на българката с традиционната носия и историческите паметници на културата. Така иска да покаже на света позатихналия лъвски дух на българина.
19 Февруари 2017, 05 МИН.
Най-голямата съкровищница на България
Ако има едно място в България където живее историята ни, то това е опледелено Националният исторически музейв София. Той е като съкровищница, събрала в себе си древни реликви, златни съкровища и богатства на велики тракийски крале. Къде е бил посроен музея и кои са най-ценните експонати в него - вижте в рубриката "5 минути в София"!
19 Февруари 2017, 11 МИН.
Отблизо Теди Ултраса
В "Отблизо с Мира" ви срещнахме с един чудак. Изрисувал е цялото си тяло с лика на Апостола на Свободата. Дори има татуировка на един от задните си зъби. Вижте отблизо Тодор Грудев и неговите татуировки.
19 Февруари 2017, 10 МИН.
Патриотични татуировки
По повод годишнината от обесването на Васил Левски в "Отблизо с Мира" обърнахме внимание на коренопреклонната обич, която блика непресъхващо вече толкова много години. Апостола е пример, той е идол и то до такава степен, че мнозина са готови да го носят завинаги със себе си и върху своето тяло. Защо човек може да реши да татуира себе си националните ни герои?
19 Февруари 2017, 05 МИН.
Животни благородници
Докато ние с гордост, но и с известна тъга си спомняме героите, които са дали живота си за идните поколения, в други страни измужду легендите за революционери и борци за свобода се нареждат едни други национални герои, които се ползват с повече привилегии, отколкото нас. Става дула за рицар пингвин, мечка сержант и кралска коза, която познава всички от Английския двор. За тях разказа Боряна Граматикова в рубриката "Да ти кажа честно".
Виж още