Референдум с Добрина Чешмеджиева
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
7 Март 2017, 57 МИН.
Бихте ли променили мнението си за кого ще гласувате, в зависимост от представянето на кандидатите в предизборната кампания?
Виж още
            Само в Референдум: Гласоводител. 

Състезанието на кандидати за бъдещия парламент продължава във второто издание на предизборния тест "Гласоводител". Тази вечер в студиото на "Референдум" бяха представители на още 4 политически сили, които участват в кампанията. Какви са позициите им за ръста на минималната работна заплата, за санкциите на Европейския съюз към Русия, наборната военна служба, монопола на Здравната каса. Това са част от въпросите в нашия тест, на които кандидатите отговориха пред Вас и аргументираха позициите си.

Експресното социологическо допитване на "Алфа Рисърч" в реално време тества нагласите на обществото така: Бихте ли променили мнението си за кого ще гласувате, в зависимост от представянето на кандидатите в предизборната кампания?

Участниците в студиото на "Референдум" по реда, определен с жребий от ЦИК, бяха:

Владимир Николов - председател на ПП „Партия на Зелените”, водач на листата в 23 МИР в София

Зорница Атанасова - председател на ПП „Движение Напред България“, водач на листата в Благоевград и София област

Младен Младенов - председател на ПП „Национална републиканска партия“, водач на листата в 25 МИР в София

Проф. Лъчезар Аврамов - кандидат за депутат от ПП „Движение за радикална промяна Българската пролет“, водач на листата в 23 МИР в София.

В това предаване имаха възможност да участват и кандидати от БДЦ, но те решиха да не се възползват от тази възможност.

Тестът "Гласоводител" е една от безплатните форми на обществената БНТ, в която кандидати за парламента могат да участват. Той има общо 31 въпроса. За предаването тази вечер избрахме 6 от тях. Участниците имаха равно време, за да отговорят, да дискутират и да защитят позициите си. Отговорите по регламент можеха да бъдат: "съгласен", "несъгласен" и "въздържал се".

 

           
Виж още