БНТ2 НА 5
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
16 Октомври 2016, 94 МИН.
БНТ2 празнува петия си рожден ден с пет неделни хора
Виж още
            На живо от пет български града БНТ2 предаде петте неделни хора, извили се край НДК в столицата, на Гребната база в Пловдив, на входа на Морската градина във Варна, на площад "Свобода" в Русе и на площад "Георги Измерлиев" в Благоевград. А поводът - БНТ2 празнува петия си рожден ден.

В София водещ на събитието беше хореографът Асен Павлов, водещ на популярното фолклорно състезание "Надиграй ме", а в неделното хоро се включиха ученици от Националното училище за танцово изкуство и 144 СОУ "Народни будители".

В Пловдив празничното хоро беше организирано съвместно със Сдружение "Спри рака" и продължи кампанията в подкрепа на пациентите с онкохематологични заболявания. Участие в празника взеха изпълнители от ансамбъл "Тракия", любители и танцьори от клубове за народни танци.

На хорото на входа на Морската градина във Варна се хванаха победителите от "Надиграй ме в училище" – учениците от Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски". За доброто настроение на всички се погрижиха музикантите от Народния оркестър при Тракийското дружество "Капитан Петко войвода" – Варна.

Гостите на празника в Русе се надиграваха с танцьорите от Фолклорния танцов театър "Найден Киров". На хорото се хванаха и лицата на БНТ Русе, които бяха облечени в автентични хърцойски носии от колекцията на народния изпълнител Петър Георгиев.

В Благоевград студенти от катедра "Хореография" към Югозападния университет и над 100 самодейни танцьори от Симитли, Разлог и село Баничан демонстрираха своите умения в хората, характерни за Пиринския край.          
БНТ2 НА 5
Виж още