Съобщения
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
4 Януари 2017, 01 МИН.
Учениците в грипна ваканция до края на седмицата. Грипът продължава да настъпва
Виж още
            Зимната ваканция на учениците беше удължена до края на седмицата със заповед на вицепремиера и министър на образованието в оставка Меглена Кунева. Причините са влошената епидемиологична обстановка, по-ефективната превенция срещу грипа и прогнозите на синоптиците за сериозни снеговалежи и минусови температури.

Учениците трябва да се върнат в класните стаи в понеделник - 9 януари. Пропуснатият учебен материал ще се наваксва чрез преструктуриране на учебното съдържание. За детските градини решението за спиране на работа се взима от кметовете на общините.

"Ваканцията е с моя заповед. Аз се вслушах в аргументите на Министерството на здравеопазването. Във всяко действие, което съм предприемала през тези месеци, съм се ръководила от един принцип - никакъв риск за децата. Има риск, защото и температурите са ниски, и има на много места грипна епидемия, и сме зима и имунните сили на децата са по-ниски. Затова струва ми се не бива да се предприема никакъв риск за тях", заяви образователният министър в оставка Меглена Кунева

Към обявените грипни епидемии вчера в Монтана, Русе, Перник, Хасково, Пловдив, Габрово и Стара загора, в предепидимична ситуация с бързо нарастване на заболеваемостта са Разград и Пазарджик.

Утре грипна епидемия ще обявят Кюстендил и София-област, в петък и Благоевград. Това означава, че се спират детските и женските консултации, свижданията и плановите операции.          
Виж още