Съобщения
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
Мая Манолова сезира главния прокурор за заплатите на шивачките в Дупница
17 Март 2017, МИН.
Мая Манолова сезира главния прокурор за заплатите на шивачките в Дупница
Виж още
            Омбудсманът Мая Манолова сезира главния прокурор Сотир Цацаров за нарушените права на работниците от обувния цех "Абонданца" в град Дупница. Националният обществен защитник изпрати писма и до НОИ, НАП, както и до Главната инспекция по труда с искане за своевременното преустановяване и отстраняване на нарушенията на работодателя, който е италиански гражданин.

На 17 февруари тази година след съдействие от страна на Мая Манолова, бе подписано споразумение между Луиджино Каприоти – управляващ фирмата, и представители на работниците на "Абонданца" да им бъдат изплатени забавените заплати и обезщетения на четири транша, като първият от тях трябваше да е на 10 март. Става въпрос за около 250 000 лева, които включват и дължимите осигуровки.

На 15 март екип на омбудсмана посети отново Дупница и разговаря с работниците и Луиджино Каприоти, който обясни забавянето с факта, че собственикът на фирмата пристига на 16 март - четвъртък, и тогава ще бъдат изплатени парите от първия транш. До 17:30 часа вчера това не се случи и шивачките все още са без заплати, заради което омбудсманът Мая Манолова предприе мерки и изпълни обещанието, дадено на служителите, че ще сезира главния прокурор, както и останалите отговорни държавни органи и институции.

           
Виж още