Вяра и общество с Горан Благоев
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
3 Септември 2016, 55 МИН.
„Вяра и общество” – 03.09.2016 г.
Виж още
            В броя от поредицата сборни летни повторения, който се излъчва на 3 септември, акцент в материалите, които ви припомняме, поставяме върху паметта на жертвите от атеистичния режим:
Разказът на зографа Ангел Радушев - преследван, тероризиран и съден по време на тоталитаризма заради своята вяра в Бог.
Защо католическата църква в България възкресява паметта за жертвите на атеизма, а православната мълчи? – разговор с католическия свещеник Паоло Кортези, културния антрополог Анна Лулева и Любомир Младенов – син на репресиран.

„Важна е не историята на човека, а делата му в общата история на нацията!” – чрез спомените на наследниците на първия православен свещеник на Кърджали Георги Стоянов ще ви разкажем за неговия живот на полкови свещеник, участвал в три войни, и духовник, който с проповядваната религиозна толерантност успява да привлече дори местни турци при събиране на средства за построяване на първата кърджалийска църква.

Преследвана, но никога непобеждавана вяра – за необикновената съдба на една тревненска икона, превърната в маса по времето на социализма и възстановена с упоритостта на изкуствоведката Люба Цанева и таланта на реставратора Стефан Аенски. С този материал в аванс почитаме предстоящия празник Рождество на Пресвета Богородица.

Гледайте ни, очакваме Ви! Тази събота започваме в обичайния си час – 17.00 ч.          
Виж още