Здравето отблизо
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
14 Март 2017, 46 МИН.
Авангардна апаратура за ранна и прецизна диагностика
Виж още
            В предаването ще видите:

Числото Пи – хилядолетната математическа загадка.

От света – къща от хартия посреща посетители един век.

Циклотрон и ПЕТ-скенер - авангардна апаратура от ново поколение за ранна и прецизна диагностика. Задавайте вашите въпроси към доц. Валерия Хаджийска на фейсбук страницата на предаването.

"Рецепта за щастие" – от 6 до 93 години - всяка възраст със своята формула.

„Здравно досие“ – Мис България 2011-та Ваня Пенева.

На финал - как позите на съня влияят на здравето ни?          
Части
14 Март 2017, 10 МИН.
„Здравно досие“: Мис България 2011 Ваня Пенева
Напълно типично за най-женския месец в рубриката „Здравно досие“ гостува една красива и елегантна жена. Как Мис България 2011 Ваня Пенева поддържа форма и какви са женските тайни за здравословен начин на живот? Вижте какво сподели тя!
14 Март 2017, 03 МИН.
„Рецепта за щастие“: От 6 до 93 години – всяка възраст със своята формула
Казват, че всяка възраст има своята красота. Със сигурност от всеки етап на живота ни можем да си извадим поука. В рубриката на "Здравето отблизо" - "Рецепта за щастие", вижте съветите на няколко поколения - от 6 до 93 години.
14 Март 2017, 03 МИН.
Как позите на съня влияят на здравето ни?
Според специалистите здравословният сън за едно денонощие е между 6 и 8 часа. Но за пълноценната почивка значение има и позата, в която спим. По гръб, по корем или на една страна – вижте в "Здравето отблизо" какви са недостатъците и плюсовете за здравето ни според това как заспиваме вечер.
14 Март 2017, 02 МИН.
„Здраве в чинията“: Домашни канелени рулца
В рубриката "Здраве в чинията" в "Здравето отблизо" сме ви подготвили една вкусна и лесна рецепта за домашни канелени рулца без грам угризения.
14 Март 2017, 16 МИН.
Авангардна апаратура за ранна диагностика
В средата на миналата година в една от големите болници в София заработи уникална апаратура – циклотрон. С нея за пациентите се гарантира наличие на консуматив за друг свръхмодерен апарат за диагностика – ПЕТ-скенер. Какви заболявания се диагностицират с новата техника, достъпно ли е изследването за всички пациенти и възможна ли е диагностика в най-ранна фаза при онкоболните – разговор с доц. Валерия Хаджийска.
14 Март 2017, 02 МИН.
Лятна къща от хартия
Според психолози един от начините да преборим стреса е изработването на оригами – малки хартиени фигурки. Преди близо век един машинен инженер се заема с доста по-амбициозна задача, а резултатът от нея е лятна къща от хартия. Вижте я и нея.
14 Март 2017, 02 МИН.
Числото Пи – хилядолетната математическа загадка
Единствената константа в живота е промяната, според древногръцкия философ Хераклит. В математиката пък най-популярната константа е числото Пи. Въпреки че има над 4-хилядолетна история и до днес то остава загадка за математиците по цял свят. Вижте още любопитни факти за него и защо точно днес се чества денят на числото Пи.
Виж още