Здравето отблизо
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
20 Март 2017, 46 МИН.
Да превърнеш болката в изкуство. Инициатива на „Пощенска кутия за приказки“
Виж още
            Темите в този брой на предаването:

Да живееш с автоимунно заболяване и да превърнеш болката в изкуство. Новата инициатива на артистичния формат "Пощенска кутия за приказки".

Световен ден на щастието. Кои са най-щастливите професии?

Митове и истини за фън шуй

Най-странните домове в света

"Природна аптека": Ванга за царицата на билките

Седмична прогноза на астролога Хули Леонис

Гледайте "Здравето отблизо" всеки делник от 10:30 часа по БНТ1!          
Части
20 Март 2017, 20 МИН.
Митове и истини за фън шуй
Eдин от най-древните методи да открием и опитомим енергията на щастието и успеха е китайското учение фън шуй. В "Здравето отблизо" за това как да привлечем позитивната енергия у дома и за силата на петте елемента говори специалистът Бисера Виденова.

Единството между Небето, Земята и човека заема основно място във вярванията на древните китайци. То се проявява, чрез различните форми на една първична енергия с всеобхватно действие, наречена "ци". За японците тя е "ки". Тя е аналог на силата от филма "Междузвездни войни", единната енергия от "Аватар" и така нататък. Говорим за  универсалната или космическа енергия, която е условието за съществуването на Вселената и Земята. Както казват китайците: "Човек може да преживее 30 дни без вода, 3 минути без въздух, но и миг не може да преживее без ци."

Фън шуй използва законите на Небето и Земята, за да улови положителната енергия ци и да подобри личния ни живот. В буквален превод фън шуй означава "вятър – вода" - тоест ци се носи по вятъра и се разлива във водата. Китайците вярват, че съзидателните сили на  положителната енергия се съдържат и натрупват в най-благоприятните места за живеене. Откриването на тези места е целта на фън шуй. Специалистите използват сложен компас, в който всяка посока има специфични свойства. С помощта на системата може да се избере място за строеж на жилища, селища и дори градоустройствени планове, може да се планира интериорът и екстериорът на сградите, да се определя предназначението на стаите.
20 Март 2017, 03 МИН.
Седмична астрологична прогноза от Хули Леонис
Вижте новата седмична прогноза, подготвена специално за нашето предаване от астролога Хули Леонис.
20 Март 2017, 02 МИН.
„Природна аптека“: Гръмотрън за отслабване
В рубриката „Природна аптека” ви разказахме за едно нежно цвете с внушително име – гръмотрън, много полезна и ефикасна билка, която се използва дори за отслабване.
20 Март 2017, 12 МИН.
„Пробуждане“ – новата инициатива на „Пощенска кутия за приказки“
В първия ден на пролетта популярният артистичен формат "Пощенска кутия за приказки" застава в подкрепа на хората с автоимунни заболявания с извънредното си издание „Пробуждане“. Разберете повече за събитието от гостите в предаването "Здравето отблизо", а преди това вижте малко повече информация за автоимунните заболявания!
Виж още