Здравето отблизо
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
15 Март 2017, 45 МИН.
Една истинска дама в пилотската кабина
Виж още
            Темите в предаването:

Какво е усещането да управляваш самолет? Среща с Роси Иванова - една истинска дама в пилотската кабина.

„Mamma Mia” – три от най-популярните майки-влогърки споделят своя опит за отглеждането на децата само "Здравето отблизо".

В рубриката "Приложна магия" – как да изгоним вредителите от дома си, които се активизират през пролетта?

В рубриката "Природна аптека" – три лесни рецепти за добро здраве при мъжете.

Гледайте "Здравето отблизо" всеки делник от 10:30 часа по БНТ1!          
Части
15 Март 2017, 01 МИН.
„Природна аптека“: Три лесни рецепти за добро здраве при мъжете
Възпалението и уголемяването на простатата са проблеми, които често засягат мъжете на средна възраст. Поради тази причина ви представяме няколко домашни лека, с които бихте могли да облекчите болките и да възстановите правилното функциониране на организма.

Сок от магданоз, лук и лимон
Пасирайте равни количества лук и магданоз и добавете сока на 1 лимон. Може да прибавите и малко мед за подслаждане. Консумирайте всяка сутрин на гладно.

Царевичната коса е средство, използвано при мъжете от общността на амишите, тъй като е полезна за облекчаване при възпаление на простатата. Сварете 6 броя царевични коси в половин литър вода. След като заври, оставете отварата на слаб огън за 10 минути. Премахнете я от котлона и изчакайте, докато се охлади. Консумирайте по 1 чаена чаша на ден.

Сос от домати, лук и чесън
Обелете 4 домата, нарежете ги и ги оставете да заврат в тенджера. Свалете от котлона и прибавете 1 нарязана глава лук, 2 скилидки чесън, нарязан магданоз и 1 супена лъжица зехтин. Използвайте този сос към ястията, които консумирате.

Преди да използвате някои от тези методи, се консултирайте с вашия лекар за правилно диагностициране.
15 Март 2017, 05 МИН.
Приложна магия – как да изгоним вредителите от дома си?
Във видеото ще видите съвети за това как да се справим с пролетното нашествие от мишки в дома, как да изгоним мравките и хлебарките с подръчни средства?
15 Март 2017, 10 МИН.
Среща с Роси Иванова – една истинска дама в пилотската кабина
Има професии, които просто се водят мъжки. И несъмнено „пилот“ е една от тях. Но днес ви запознахме с една дама, която не остъпва по качества на всичките си колеги от мъжки пол. Тя е Росица Иванова – една от малкото жени пилоти в България, която ни посрещна направо на борда на самолета.
15 Март 2017, 24 МИН.
„Mamma Mia” – три от най-популярните майки-влогърки споделят своя опит за отглеждането на децата
Днес в "Здравето отблизо" ви срещнахме с три майки, които са се захванали с едно любопитно занимание. Те предават своя родителски опит чрез видеа, които снимат  и публикуват в интернет. Това е особено популярното напоследък „Влогване“ , или блог чрез видеа. Това са Миглена Бонин, Ася Демирева и Диана Митова – майки и влогъри.

Миглена Бонин е майка на две прекрасни момичета. В канала „Mamma Mia”, тя вярва, че може да покаже, че за да бъдеш родител е важно да се вгледаш в детето си и то ще те научи как да бъдеш добър родител. Ася Демирева е майка на 11-годишно момиче и на 7-годишно момче. Тя е консултант по кърмене, сертифициран към Международния борд на консултантите по кърмене и лектор в училища за родители от 5 години. Към днешна дата това е нейното призвание, мисия и професия. В „Mamma mia” Ася иска да помогне със съвети и полезни идеи, които е научила по време на своята работа с родителите.
Виж още