Здравето отблизо
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
16 Февруари 2017, 47 МИН.
Лечим ли е далтонизмът?
Виж още
            Темите в „Здравето отблизо”:

Лечим ли е далтонизмът? Офталмологът д-р Владислава Косталевска отговаря на вашите въпроси.

Любомира Казанова - едно от златните момичета на България в рубриката „Здравно досие”.

Астрологът Хули Леонис за най-важните правила в любовта.

Останете с нас, вижте "Здравето отблизо".          
Части
16 Февруари 2017, 10 МИН.
Любовта – топло чувство на споделеност и спокойствие
Празникът на влюбените отмина, но за любовта е добре да се говори постоянно. Днес с Хули Леонис – нашият астрологичен пътеводител, разговаряхме за основните правила в любовта. Често хората се оплакват, че в любовта не им върви, но като че повечето търсят вината извън себе си. Какво е важно в любовните отношения между хората?
16 Февруари 2017, 02 МИН.
Заветът на Петър Дънов за цветните лъчи на светлината
Когато Учителя Петър Дънов е раздавал книгата „Завета на цветните лъчи на светлината" е искал специални обещания, нещо като клетва, че ще пазят Завета, ще работят духовно, ще го носят със себе си винаги, няма да го дават в случайни ръце и когато наближи времето за заминаване отвъд, ще дадат тази книжка на предана и обичаща душа. Силата на стиховете от книгата е свързана със седемте цвята на слънчевия спектър. Синьото - цвят на истината, зеленото - цвят на правдата, червено - цвят на любовта, жълто - цвят на мъдростта и портокалено - цвят на добродетелта.
Заветът е уникален метод за хармонизиране. Той не е само за лечение. Ако си скаран с някого например, може да четеш розовите лъчи и това ще ти отнеме от Аз-а. Ако ти липсва активност, нямаш енергия, изчерпан си, ще си четеш червените лъчи. Ако имаш нужда от благополучие, растеж, за богатство, за пари, ще четеш зелените лъчи. Ако ти липсва вяра, трябват ти сините. Ако трябва нещо да решиш с разума си или да свършиш нещо с писане, с търговия - ще четеш жълтите лъчи. А за сила и в същото време за смирение се четат виолетовите лъчи, защото истински силният човек е смирен. Виолетовият цвят помага и при онкологични заболявания.
Освен седемте основни цвята, Учителя Дънов завещава още два - аметистовите и диамантени. Аметистовият цвят е подходящ за хора, които се занимават с духовни практики, търсещи връзка със свръхсъзнанието. Помага при медитация и концентрация. В йога аметистова е седма чакра. Диамантените лъчи са свещени, четат се само в празнични дни, при по-специални случаи, когато енергията е по-висока или тогава, когато самите ние сме в повишено енергийно състояние. Когато човек иска да работи върху известна своя добродетел за нейното развитие или да си помага за лекуване на някоя болест, или да премахне някакво препятствие, или за изглаждане на недоразумения, той ще си послужи със съответните стихове.
16 Февруари 2017, 11 МИН.
„Здравно досие“: Любомира Казанова
Днес в рубриката ни "Здравно досие" се пренася в залата по художествена гимнастика. Срещата на Ева Кикерезова този път е с едно от златните момичета на България – Любомира Казанова. Овладява ли Ева играта с уред или не, вижте във видеото.
16 Февруари 2017, 18 МИН.
Далтонизмът – болест или специфика на очите?
За първи път далтонизмът е бил описан от английския учен Джон Далтон. Самият той страдал от далтонизъм, но го установил едва когато бил на 26-годишна възраст. На какво се дължи този дефицит на цветово възприятие? Разговор в студиото на "Здравето отблизо" с офталмолога д-р Владислава Косталевска.
Виж още