Здравето отблизо
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
9 Януари 2017, 48 МИН.
Mастноразтворимите витамини – кога от съюзници стават врагове на тялото ни?
Виж още
            В предаването ще видите:

На прицел - мастноразтворимите витамини - кога от съюзници стават врагове на тялото ни - фармакологът проф. Георги Момеков.

Специален гост в предаването - дъщерята на великия лечител Петър Димков. Лили Димкова за посланията, които все още получава от баща си, прераждането и смисъла на болестта, енергията на нейните картини.

В „Природна аптека“ - една от любимите рецепти на лечителя.

Тренди гардероб за най-малките - да облечем децата в стила на 2017-та, ефектни предложения без големи разходи.

Седмична прогноза на астролога Хули Леонис.          
Части
9 Януари 2017, 03 МИН.
Седмична астрологична прогноза на Хули Леонис
Вижте в "Здравето отблизо" традиционната астрологичната прогноза за седмицата на Хули Леонис.
9 Януари 2017, 13 МИН.
Идеи за детско облекло в интернет
Тренди гардероб за най-малките. Как да облечем децата в стила на 2017-та? Ефектни предложения без големи разходи в студиото на "Здравето отблизо" от топ модните блогъри на България - Милена и Денина.
9 Януари 2017, 01 МИН.
„Природна аптека“: Общоукрепващата рецепта на лечителя Петър Димков
Общоукрепваща рецепта на лечителя Петър Димков в рубриката на "Здравето отблизо" - "Природна аптека".
9 Януари 2017, 11 МИН.
Гостува Лили Димкова, дъщерята на големия лечител Петър Димков
"Няма лекар, който да премахне болестите на тялото и душата така, като ги премахва радостната мисъл". Това е казал големият лечител Петър Димков.

Екипът на "Здравето отблизо" влезе в ателието на неговата дъщеря - художничката Лили Димкова, за да усети излъчването на лечебните ѝ картини.
9 Януари 2017, 14 МИН.
Мастноразтворими витамини и как да ги приемаме
Кои са мастноразтворимите витамини? Какво е значението им за нашето здраве? Как да ги приемаме? Вижте отговорите в "Здравето отблизо" :

Складът, който съхранява мастноразтворимите витамини - A, E, D и K, в тялото ни са черния дроб и мастната тъкан. Там витамините могат да останат от три дни до цели 6 месеца, докато организмът ни си ги потърси и усвои.

Витаминте от групите D, Е и К се срещат в плодовете и зеленчуците, но повече витамини от тях се извличат ако ги сготвим. Витамините от групата A се съдържат само в животински продукти. Витамин А помага на зрението, имунната и репродуктивната ни система, растежа на костите, образуването на зъбите. Улеснява работата на сърцето, белите дробове и бъбреците.

Витамин Е е антиоксидантът, който ни спасява от свободните радикали, подпомага иимунитета и улеснява движението на кръвта без да се съсирва. Витамин Д подобрява защитните ни сили, движението на мускулите, съдейства за здравината на костите и лечението на възпаленията. Витамин К- помага за съсирването на кръвта, участва в производството на полезни за костите и мастната ни тъкан протеини.

Усвояването на мастноразворимите витамини е по-бавно, затова количеството, в което ги приемаме е особено важно. Предозирането с тях може да доведе до проблеми с черния дроб, отслабени кости и ракови заболявания.

Кога от съюзници мастноразтворимите витамини стават врагове на тялото ни? В студиото на "Здравето отблизо" отговаря фармакологът проф. Георги Момеков.
Виж още