Здравето отблизо
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
30 Септември 2014, 54 МИН.
Здравето Отблизо – 30 септември 2014
Виж още
            В предаването ще видите:

Доктор Питър Грегор за най-новите методи за корекция на гръбначните изкривявания и възстановяването след раждане;

Актрисата Нона Йотова и психологът Моника Балаян за силата на самовнушението – мит или реалност;

"Здравно досие" с Ева Кикерезова – певицата Маргарита Хранова в нова светлина

В рубриката "Феномени" - историята на баба Вера. Как се лекуваме в друго измерение?

Гледайте "Здравето Отблизо" от понеделник до четвъртък от 10:30 часа по БНТ 1.          
Части
30 Септември 2014, 17 МИН.
Природна аптека: Рецепта от орехови черупки срещу язва
Вадете орехотрошачките! Особено тези от вас, които са решили да обявят открита война на язвата. В поредицата ни „Природна аптека“ ще ви покажем нестандартна рецепта срещу язва от орехови черупки. Ако сте ги изхвърлили – изровете ги веднага и вижте какво да направите с тях!
30 Септември 2014, 17 МИН.
„Влез във форма“ – първа тренировка в залата за Катя Близнакова
!Още на първата ни среща Катя Близнакова – един от участниците ни във формата „Влез във форма“, каза, че си мечтае да седи  и отслабне без много, много усилия. Специалистът по фитнес  и хранене – Мариета Недева я посрещна не със сол и хляб, а с енергизиращ плодов нектар.

Ще влезе ли Катя Близнакова в калъп или във форма? Вижте какво се случва извън студиото!
30 Септември 2014, 17 МИН.
Здравно досие: Маргарита Хранова
Днес Ви представихме „Здравното досие“ на певицата Маргарита Хранова и проверихме дали Ева Кикерезова може да издържи и на нейното темпо. Вижте как Маги Хранова разпуска в свебодното си време и как двете дами се справят с играта на футбол!
30 Септември 2014, 17 МИН.
Силата на самовнушението
При нас са психологът Моника Балаян и актрисата Нона Йотова. С тях говорихме за силата на внушението и на самовнушението и за това какви хора са подвласти на самовнушението.
30 Септември 2014, 17 МИН.
Д-р Питър Грегор за най-новите методи за корекция на гръбначните изкривявания
Хиропрактиката е нещо непознато за България, затова в това издание на "Здравето Отблизо" разговаряхме с доктор Питър Грегор. Той е хиропрактор и разкри повече подробности за най-новия метод за корекция на гръбначните изкривявания и възстановяването след раждане. Д-р Грегор отговори и на въпросите на нашите зрители на живо в студиото.
30 Септември 2014, 17 МИН.
Феномени: баба Вера
Срещнаме Ви с една жена, която на пръв поглед е като всички нас. Но – само на пръв поглед. Вижте нейната история в поредицата ни „Феномени“!
30 Септември 2014, 17 МИН.
Какво говори цветът на очите за здравето ни?
Според изследователите по генетика първият човек със сини очи се е появил преди 10 хиляди години в района около Черно море. Генната мутация, виновна за синия цвят, слага началото на редица изменения в човешкия организъм. Учените установяват, че жените с по–светли очи изпитват по–малко болка по време на раждане в сравнение с тъмнооките. Хората с по–светли очи консумират повече алкохол, но за сметка на това тъмният ирис ще ви докара по–сериозен махмурлук. Причината обаче не е в компанията, а в генетиката. Според изследователи по биомолекулярни науки, цветът на очите се основава на 13 индивидуални генетични вариации, които участват и в други системи в организма. Затова има пряка връзка между цветът на очите и някои особености на тялото. Цветът на окото се определя от меланина. При натрупването му се наблюдава по–голяма податливост на алкохол. За сметка на това пък времето за реакция на мозъка в трезво състояние се скъсява. Затова хората с тъмни очи, макар и изпадат по–лесно в алкохорно опиянение, са по–големи таланти в дейности, изискващи бърза реакция като различните видове спорт. Светлооките се оказват по–добри в стратегическото мислене и планирането. Рискът от диабет тип едно също се свързва с цвета на очите заради три конкренти гена. Светлооките хора страдат по–често от диабет в сравнение с тъмнооките.
Виж още