Здравето отблизо
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
21 Март 2017, 47 МИН.
Неинвазивно лечение на гръбначни заболявания
Виж още
            В предаването вижте:

Неинвазивно лечение на гръбначни заболявания. Авангардни методи за спинална рехабилитация.

Неинвазивно премахване на тумори с кибернож. Гости в предаването са доц. Васил Каракостов - неврохирург, и Илиана Колева - началник Отделение по лъчелечение към УМБАЛ ”Свети Иван Рилски.

„Природна аптека“: Чай за пречистване на кръвоносните съдове

„Здравно досие“: Ириней Константинов

Гледайте "Здравето отблизо" всеки делник от 10:30 часа!          
Части
21 Март 2017, 11 МИН.
Здравно досие: Ириней Константинов
Гостът в днешното издание на "Здравето отблизо" е трябвало да стане адвокат, но съдбата му отрежда друг път. Отваряме здравното досие на актьора Ириней Константинов.
21 Март 2017, 01 МИН.
Природна аптека: Чай за пречистване на кръвоносните съдове
Общата дължина на кръвоносните съдове в тялото ни е близо 100 хиляди километра или два пъти повече от дължината на екватора. С времето, по стените на вените и артериите се натрупват налепи и отлагания от неорганични соли и вещества, който постепенно могат да доведат до запушване. За да пречистите кръвоносните съдове и да им възвърнете гъвкавостта, можете да се направите чай по следната рецепта.

Необходими са ви 1 скилидка чесън, 1 чаена чаша вода, 1 супена лъжица лимонов сок, 1 супена лъжица мед и 1 чаена лъжица прясно настърган джинджифил. Чесънът е един от най-добрите естествени антибиотици, който намалява вредния холестерол. Джинджифилът помага за изчистването на плаките по стените на кръвоносните съдове, но консумацията му трябва да бъде умерена. Тъй като има съдоразширяващ ефект, препоръчително е да не надвишавате количеството от 3 грама на ден. За да приготвите чай, изчакайте водата да заври, след което я махнете от огъня. Обелете чесъна и го нарежете. Добавете го заедно с джинджифила към врялата вода, сложете капак на съда и оставете продуктите да престоят за 20 минути. Прецедете течността и я прелейте в отделна чаша. Добавете меда и лимоновия сок и консумирайте веднъж на ден – сутрин на гладно.
21 Март 2017, 14 МИН.
Интензивно и щадящо лъчелечение с кибернож
В „Здравето отблизо“ винаги ви показваме последните иновации от света на медицината. С гостите в предаването говорихме за медицина на бъдещето, но в реално време. България е една от малкото страни в Европа, която разполага със свръх модерна апаратура за безоперативно отстраняване на тумори – така наречения кибернож. Линейният ускорител се прилага в радиохирургията и дава шанс за изключително щадяшо лъчелечение на онкоболните пациенти. В предаването гостуваха неврохирургът доцент Васил Каракостов и доктор Илиана Колева, началник на Отделение по лъчелечение в болница „Свети Иван Рилски“.
21 Март 2017, 16 МИН.
Неинвазивно лечение на гръбначни заболявания
За доброто здраве няма сезон, няма и възраст. В последните години все повече млади хора също страдат от сериозни гръбначни заболявания поради натоварване или износване на дисковете на гръбнака. Според статистиката 80 процента от болките в гърба се дължат на различни деформации на гръбначния стълб. Поредицата „За гръбнака отблизо“ е посветена на неинвазивното лечение на гръбначните заболявания. Вижте подходящи домашни упражнения при проблеми с гръбнака.
Виж още